У Ізюмі на Харківщині під завалами будинку знайшли 44 загиблих мирних мешканців

Вівторок, 10 травня 2022, 12:30
Будинок, під завалами якого знайшли тіла, окупанти зруйнували іще на початку березня, проти розбирання завалів закінчилося нещодавно
У Ізюмі на Харківщині під завалами будинку знайшли 44 загиблих мирних мешканців

У місті Ізюм Харківської області, який окуповано рашистам, під завалами будинку, який було зруйновано іще у березні, знайшли 44 тіла загиблих мирних мешканців. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"У тимчасово окупованому Ізюмі з-під завалів п’ятиповерхового будинку, який окупанти знищили ще в першій декаді березня, знайшли тіла 44 загиблих цивільних.

Це черговий жахливий воєнний злочин російських окупантів проти мирного населення. Ми фіксуємо кожен, і за кожен вони заплатять!", - повідомив очільник Харківщини.

В ефірі національного телемарафону Синєгубов пояснив, що місто Ізюм залишається найгарячішою точкою Харківської області, де постійно ведуться бої. ЗСУ свої позиції там тримають, однак це місто понад 2 місяці знаходиться фактично  під окупацією і велика кількість житлових будинків там зруйнована. Провести евакуацію чи доставити туди гумдопомогу неможливо.

Завдяки місцевим мешканцям, які там залишилися, наразі завершили розбирати один із зруйнованих ще у березні житлових будинків.

Це 5-поверхівка, під завалами якої знайшли 44 тіла місцевих мешканців.

Синєгубов не може сказати точно, були ці люди у бомбосховищі, підвальному приміщенні чи у власних квартирах. Зруйнована не частина, не під’їзд, а весь будинок внаслідок артилерійських обстрілів окупантів.

"Такий будинок там не один, на жаль, але спеціальної техніки для розбору цих завалів немає, тому це все робиться вручну і звичайно це робиться не цілодобово, а коли немає обстрілів", - розповів Синєгубов.

comments powered by HyperComments