Польська "Gazeta Wyborcza" назвала харків'янина Сергія Жадана людиною року

Субота, 14 травня 2022, 14:02
Харківський письменник, поет, активіст і волонтер Сергій Жадан допомагав як українським воїнам, які воювали проти росіян, так і мирним жителям під час війни
Польська "Gazeta Wyborcza" назвала харків'янина Сергія Жадана людиною року

Людиною року за версією впливової польської газети "Gazeta Wyborcza" став харківський письменник, поет, активіст і волонтер Сергій Жадан.

"Коли ми обговорювали цьогорічного лауреата чи лауреата, було зрозуміло, що ми повинні вшанувати когось з України, людину, яка бере участь у боротьбі. Список заслуг дуже довгий, його відкриває президент Володимир Зеленський, до нього входить віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук, є мери Києва, Маріуполя, Миколаєва та Харкова, є українські командири та дипломати, солдати та рятувальники. Україна стала землею героїв", - розповіли в польському виданні.

"Людиною року за версією "Gazeta Wyborcza" став харківський письменник, поет, активіст і волонтер Сергій Жадан, який допомагав як українським воїнам, які воювали проти росіян, так і мирним жителям під час війни", –  зазначили у "Gazeta Wyborcza".

Жадан вже встиг подякувати польському виданню на своїй офіційній сторінці у Твіттер: "Дякую Газеті Виборчій за звання людини року. Хоча чудово розумію всю умовність цього означення - нині всі українці, які б'ються за свою країну, які працюють на неї, є Людьми Року, людьми з великої літери. Честь і щастя жити поруч із ними в один час і в одній країні. І величезна подяка польському народу за підтримку та допомогу. Разом переможемо імперію зла. Всім дякую, всіх люблю. Слава Україні!".

comments powered by HyperComments