Мешканців визволених населених пунктів Харківщини закликають поки не повертатися у свої домівки

Субота, 14 травня 2022, 18:35
Попри те, що ЗСУ "посунули" рашистів від Харкова, від обстрілів страждають Чугуїв, Дергачі, Золочів та Лозова, крім того рашисти залишили по собі багато мін
Мешканців визволених населених пунктів Харківщини закликають поки не повертатися у свої домівки

Мешканців населених пунктів, які нещодавно звільнили від рашистів українські військові просять поки що не повертатися до своїх домівок, адже в багатьох громадах зберігається небезпека обстрілів. Крім того рашисти активно мінували населені пункти - замінованими виявилися навіть дитячі ліжечка. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Синєгубов зазначив, що минулої доби ворог не завдавав ударів по обласному центру, в той де же час обстрілював позиції ЗСУ та громади області. Від обстрілів страждали  Чугуїв, Дергачі, Золочів, Лозова та інші громади.

«Це свідчить про те, що розслаблятися ще зарано. Закликаю усіх адекватно реагувати на сигнали тривоги та не перебувати на вулицях без нагальної потреби.

Наші збройні сили відтісняють ворога і мешканці починають повертатися до своїх будинків – це ще занадто небезпечно. Відступаючи, ворог замінував абсолютно все – подвір’я, лісосмуги, узбіччя доріг, навіть дитячі ліжка тощо. Зараз триває ретельна робота з розмінування. Прошу до офіційних повідомлень утриматися від повернення.

Ми ж продовжуємо працювати над відновленням критичної інфраструктури та доставкою  гуманітарної допомоги, особливо для мешканців щойно звільнених населених пунктів», -  йдеться в повідомленні керівника Харківської ОВА.

comments powered by HyperComments