«Атака на цивільних»: про військові злочини росії у Харкові та області зняли документальну стрічку (ВІДЕО)

П'ятниця, 18 листопада 2022, 13:23
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Харків зазнав атак російських військ.
«Атака на цивільних»: про військові злочини росії у Харкові та області зняли документальну стрічку (ВІДЕО)

За даними Поліції Харківської області, 1 122 людини загинули на Харківщині внаслідок російської агресії станом на 30 серпня, і ця цифра продовжує рости. Те, що відбувається на окупованих територіях, — окреме велике питання. Доступ до інформації та свідків подій за таких умов дуже обмежений через небезпеку. Після деокупації міст та селищ докази скоєних злочинів будуть віднайдені, і це дозволить відновити справедливість.

Фільм «Атака на цивільних» досліджує правозахисну інфраструктуру, що працює над фіксацією військових злочинів в Харківській області та на окупованих територіях. Вбивства цивільних, руйнація будівель, зґвалтування, крадіжки, колаборанство, фільтраційні табори та фільтраційні процеси — неповний перелік речей, що опинились у фокусі.

Фільм має на меті зафіксувати злочини військових РФ проти цивільних в Україні та проаналізувати колективну травму, спричинену війною.

«Атака на цивільних» розповідає історії людей, що стали жертвами або свідками руйнацій, вбивств та катувань. Фільм також порушує питання, що таке воєнні злочини, як правоохоронні органи та правозахисні організації взаємодіють, аби домогтися справедливості, та що чекає на винних.

Gwara Media — це медіа про соціальні зміни в Харкові та Україні. Сьогодні воєнні злочини та їх документування — важлива частина соціальних процесів, які ми висвітлюємо. Пропонуємо разом розібратись в цій страшній темі та зрозуміти, як можна допомогти борцям за справедливість.

comments powered by HyperComments