У Харкові суд відпустив із СІЗО навідницю. Прокуратура апелює

Четвер, 5 січня 2023, 17:55
У Харкові суд відпустив із СІЗО навідницю ударів по місту. В обласній прокуратурі повідомили, що з-під варти вийшла громадянка, яка підозрюється у співпраці зі спецслужбами країни-агресорки. За даними ЗМІ, йдеться про Дар'ю Кригіну.
У Харкові суд відпустив із СІЗО навідницю. Прокуратура апелює

29-річну жінку було затримано у квітні. Було встановлено, що вона прибула до Харківської області з тимчасово окупованої території. Жінка передавала спецслужбам РФ координати розташування військової та критичної інфраструктури міста, місця дислокації підрозділів ЗСУ та Нацгвардії. Зокрема, вона коригувала вогонь по освітніх, медичних, торгових об'єктах та житлових кварталах у центрі міста. Внаслідок ракетного обстрілу загинули і були поранені люди.

Під час обшуку будинку у підозрюваної виявили засоби зв'язку з представниками спецслужб країни-агресора, а також значну суму грошей: близько 134 тис. євро, 216 тис. дол. та 730 тис. рублів.

Тоді зловмисниці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (шпигунство). Їй загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років. Підозрювану взяли під варту.

22 грудня Дзержинський районний суд змінив запобіжний захід для підозрюваної на утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 496,2 тис. грн. 23 грудня жінка вийшла із СІЗО.

Прокуратурою вже подано апеляцію з вимогою обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

comments powered by HyperComments