У Харкові всі служби критичної інфраструктури переведені в режим підвищеної готовності

Четвер, 5 січня 2023, 21:04
До 19° морозу прогнозують синоптики Харківського обласного гідрометеоцентру на найближчі дні. Погода почне змінюватися уже сьогодні вночі.
У Харкові всі служби критичної інфраструктури переведені в режим підвищеної готовності

У Харківській міськраді запевняють, що всі служби життєзабезпечення Харкова переведені в режим підвищеної готовності та цілодобового реагування на позаштатні ситуації. Працюють «Пункти Незламності» та облаштовані пункти обігріву. За потреби метрополітен також працюватиме в режимі пунктів обігріву. Місця роздачі гарячого харчування працюватимуть у звичному режимі з понеділка по суботу включно.

Ситуація з теплопостачанням в Харківській області напередодні похолодання стабільна. Працюють всі 518 котелень, які були заплановані до запуску, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Закуплено 500 генераторів високої потужності, які будуть найближчим часом розподілені в залежності від потреб. Частину отримають наші військові, частина піде на потреби цивільної інфраструктури», — констатував голова ОВА.

Внаслідок стрімкого надходження ультраполярної повітряної маси очікується різке зниження температур: в ніч із 5 на 6 січня 0...+5, вдень 6 січня синоптики прогнозують зниження до 1-6°морозу. У п'ятницю в області прогнозують сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу та хуртовину, вдень на дорогах ожеледиця. Посилиться вітер: вночі західний, вдень — північний, 9-14 м/с.

У суботу, 7 січня, нічна температура знизиться до 12-17° морозу, вдень – до 9-14° морозу.

В останній день тижня буде малохмарна погода. Без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 3-8 м/с. Температура повітря: вночі 14-19° морозу, вдень 7-12° морозу.

comments powered by HyperComments