Харківські прикордонники не випустили з країни 150 дітей

Микола Кузнецов  |  Четвер, 11 грудня 2008, 15:51
Із початку поточного року прикордонники Харківського загону відправили назад 149 наших неповнолітніх українців через неправильно оформлені їх батьками документи.
Харківські прикордонники не випустили з країни 150 дітей

Як повідомляє прес-секретар Харківського загону Дмитро Горкольцев, під час канікул цей показник зросте. Іноді через недбалість организаторів поїздок і безвідповідальність батьків прикордонникам доводилося повертати цілі групи неповнолітніх – деякі з них їхали на новорічну ялинку, на курортно-санаторне лікування, на зустріч творчих колективів і тому подібне

Харківські прикордонники радять батькам і організаторам закордонних подорожей неповнолітніх громадян України уважніше ставитися до оформлення документів. Основні причини відмов – відсутність довіреності від батьків і недійсні документи для закордонних поїздок, відсутність документів на право перетину кордону, відсутність фото в документах батьків, закінчення терміну дії паспорта, технічна несправність документа.

Проконсультуватися з приводу оформлення документів для перетину кордону можна в туристичних фірмах. Також цю інформацію можна отримати на сайті прикордонного відомства або за телефонами 341-20-03, 340-42-21.

 

comments powered by HyperComments