Перший Національний звинувачують в шахрайстві. Євробачення може залишитися без українського виконавця

Ганна Глєбова  |  Середа, 18 лютого 2009, 12:23
Продюсерська компанія «Арт-мюзік», яка є одним з організаторів Національного відбіркового туру конкурсу «Євробачення-2009» звинуватила Національну телекомпанію України в серйозних порушеннях регламенту і умов проведення конкурсу.
Ані Лорак теж стала об'єктом маніпуляцій Першого Національного.

В чому саме полягають ці порушення, продюсери компанії Олена Мозгова і Ігоря Гончаренко пообіцяли розповісти сьогодні, 18 лютого, на прес-конференції, повідомляє ЛІГАБізнесинформ.

За словами Олени Мозгової, вони вимушені провести цю прес-конференцію, оскільки з боку НТКУ (Першого Національного) зафіксовані грубі порушення регламенту і умов Національного відбіркового туру конкурсу «Євробачення-2009». Причому не в одному питанні, а в цілому ряду пунктів: журі, регламент, умови, конкурсанти, правові аспекти.

За словами продюсерів «Арт-мюзік», вони мають в своєму розпорядженні об'єктивну інформацію, яку і хочуть надати ЗМІ, щоб обнародувати всі ті скандальні і нечистоплотні факти, що мали місце на півфінальному відбірковому турі 8 лютого і зробили неможливою участь в подальших змаганнях цілої низки гідних конкурсантів.

Нагадаємо, з 60 конкурсантів, що подали заявки на участь, НТКУ вибрала 31 півфіналіста. Після півфіналу, що відбувся 8 лютого (ефір 22 лютого на Першому Національному), журі має відібрати 15 фіналістів Національного відбіркового конкурсу.

Але Олег Скрипка, що вийшов в півфінал, відмовився від подальшої участі в конкурсі, мотивувавши свою відмову відсутністю грошей. Ім'я переможця, який представлятиме Україну на конкурсі в Москві, стане відоме 1 березня. Конкурс естрадної пісні «Євробачення-2009» пройде в Москві з 1 по 16 травня 2009 року.

Нагадаємо також, що в 2005 році співачка Ані Лорак, що лідирувала впродовж всього конкурсу, програла у фіналі групі «Гринджоли», що виконувала «помаранчеву» пісню «Разом нас багато». Але на самому конкурсі група навіть не дійшла до півфіналу.

Також нагадаємо, що ось вже рік, як на Першому Національному не виходить авторська передача журналіста Дмитра Гордона. Серед причин, за якими керівництво каналу відмовило в трансляції передачі – російськомовні герої передач, що не відповідає національній політиці каналу.

Сьогодні виконуючим обов'язки президента Національної телекомпанії України є Василь Ілащук.
 

comments powered by HyperComments