У руїнах будинку, що вибухнув, в Євпаторії спецслужби знайшли скарб?!

Анастасія Маніна  |  Четвер, 19 лютого 2009, 14:25
Починають підтверджуватися чутки, що ходили раніше, про знахідку спецслужбами на місці трагедії в Євпаторії великої суми грошей в іноземній валюті і складу ювелірних виробів.
Очевидці стверджують, що на місці підірваного будинку в Євпаторії знайдено гроші і коштовності.

Про це 18 лютого повідомив «Міську Варту» представник правозахисної організації «Півострів Крим» Марк Бен-Наім.

«За свідченням очевидців в руїнах житлового будинку на вул. Некрасова, 67 були знайдені зброя, гроші і ювелірні вироби», – сказав він.

За словами правозахисника, виявилось, що дані речові докази не залучені до матеріалів кримінальної справи, що розслідується прокуратурою Криму.

Він також уточнив, що раніше неназваний ЗМІ вже направляв запит про долю цінностей прокуру АРК В. Бойко. До сьогоднішнього дня відповіді на неї не послідувало.

«До розслідування пропажі цінностей підключилося всеукраїнське видання «Правдошукач». Сьогодні, 18 лютого, головний редактор газети Юрій Шеляженко направив в прокуратуру автономії і голові СБУ відповідні запити.

У разі відсутності відповідей редакція має намір звернутися до суду», – заявив М. Бен-Наім.

Раніше 2 лютого старійшина кримської козачої общини «Соболь» Віталій Храмов заявив в інтерв'ю інформаційному агентству «Regnum», що до вибуху житлового будинку в Євпаторії мають відношення українські спецслужби.

Крім того, кримське видання «Новий Регіон» повідомляло, що за деякою інформацією, в одній з квартир будинку №67 на Некрасова проживало декілька чеченських родин, які евакуювалися до Євпаторії після першої чеченської кампанії. З цього приводу нібито було допитано начальника міграційної служби міста. Проте в списку загиблих мешканців будинку не опинилося жодного чеченського прізвища. При цьому правоохоронці не виключали, що загиблих більше, ніж вказано в офіційному списку, оскільки в нього внесли прізвища зареєстрованих мешканців.

Нагадаємо, 2 лютого повідомлялося, що згідно висновкам незалежної експертизи, проведеною професором Володимиром Захматовим, в Євпаторії вибухнув не газ, а вибухівна рідина, еквівалентна 50–60 кг тротилу.
 

comments powered by HyperComments