Штурм Нафтогазу! Турчинов агітує співробітників СБУ не виконувати «злочинний наказ»

Анастасія Маніна  |  Середа, 4 березня 2009, 16:35
Перший віце-прем'єр, екс-глава Служби безпеки України Олександр Турчинов звернувся до співробітників СБУ з закликом не виконувати «злочинний наказ керівництва» по відношенню до національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».
Штурм Нафтогазу! Турчинов агітує співробітників СБУ не виконувати «злочинний наказ»

«Я хочу звернутися до офіцерів, з якими я колись працював разом. Я звертаюся до вас – ви маєте право не виконувати злочинний наказ, ви не маєте ставати знаряддям злочинців, корупціонерів, які з подачі президента керують Службою або координують її діяльність», – заявив він на брифінгу в уряді в середу, 4 березня, передає «Кореспондент».

Також Турчинов сказав, що співробітники СБУ намагаються вилучити оригінали газових документів.

«Головна мета таких дій СБУ (в «Нафтогазі України») – це спроба вилучення оригіналів документів, на підставі яких відбуваються взаєморозрахунки з «Газпромом» і на підставі яких сьогодні працює НАК «Нафтогаз України», – заявив він.

При цьому Турчинов не виключив, що «коли люди переступають межу закону, коли люди переступають, виходячи з власних корупційних інтересів Конституцію, вони можуть піти на все, в тому числі і на знищення оригіналів цих документів».

«Це дуже серйозна небезпека», – вважає він.

Нагадаємо, близько 18 депутатів Верховної Ради від фракції БЮТ прибули в адміністративну будівлю «Нафтогазу», щоб з'ясувати причини силових дій співробітників СБУ і підрозділу «Альфа» по відношенню до компанії.

Колотнеча між нардепами, переважно від фракції БЮТ, і співробітниками СБУ відбулася в приміщенні «Нафтогазу», повідомили в прес-службі НАК.

Нагадаємо також, в «Нафтогазі» заявили, що співробітники спецпідрозділу, що проникли в адміністративну будівлю компанії, «Альфа» намагаються вилучити контракти на постачання і транзит природного газу, підписані з «Газпромом».

Внаслідок штурму СБУ будівлі «Нафтогазу» з гіпертонічним кризом госпіталізована заступник головного бухгалтера.
 

comments powered by HyperComments