На Мадагаскарі забунтувала армія

О  |  Понеділок, 9 березня 2009, 12:37
Армія Мадагаскару підняла заколот і відмовилася підкорятися президенту країни. Солдати, розквартировані на центральній військовій базі Суанієрана в столиці країни місті Антананаріву, збунтувалася на знак протесту проти придушення урядом виступів опозиції.
На Мадагаскарі забунтувала армія

Дороги, що ведуть до бази, блоковані бунтівними військовими, які заявляють, що більше не підкоряються командирам, тому що їх вчили захищати громадян, а не стріляти по людях.

З початку поточного року влада країни і опозиція на чолі з мером столиці Мадагаскару Андріа Радзуеліной увійшли до жорсткого протистояння. Опозиція оголосила, що вважає президента Марка Равалуманану нелегітимним внаслідок його нездатності вивести країну з убогості і проголосила намір взяти владу в свої руки. Представниками опозиції було оголошено про формування перехідної адміністрації і призначення прем'єр-міністра. У відповідь президент звільнив свого колишнього соратника Андріа Радзуеліну з поста мера Антананаріву і почав розгоняти демонстрації і мітинги опозиції. З початку року на Мадагаскарі, одній з найбідніщих країн світу, в політичному протистоянні загинули більше 100 осіб.

Нагадаємо, що в 2007 році в центральному штаті Індії Мадхья-прадеш поліції довелося використовувати сльозоточивий газ для розгону демонстрантів, що звинувачують уряд в богохульстві. Тоді тисячі розлючених мешканців країни вийшли на вулиці після того, як уряд країни назвав вигадкою епічні твори, складові основу релігійних вірувань індуїстів.
 

comments powered by HyperComments