Прокуратура встановила винуватців вибухів в Лозовій

Ганна Глебова  |  Вівторок, 10 березня 2009, 15:37
Військова прокуратура Центрального регіону направила до суду кримінальну справу по звинуваченню в недбалому відношенні до військової служби двох підполковників.
Прокуратура встановила винуватців вибухів в Лозовій

Як повідомили кореспондента «Міської Варти» у військовій прокуратурі Центрального регіону, справу вів слідчий Сергій Бугаєнко. В ході розслідування було встановлено, що вибухи на Лозовськом складі боєприпасів відбулися через недбале ставлення відповідальних осіб.

Нагадаємо, 27 серпня 2008 року на складі боєприпасів в Лозовій (Харківська область) виникла пожежа, яка привела до вибухів боєприпасів, що коштували державі близько 3 мільйонів гривень.

Як розповіли кореспонденту «Міської Варти» у військовій прокуратурі, висунуті звинувачення по частині 2 статті 425 (Недбале відношення до військової служби) і частини 1 статті 263 (Незаконне поводження із зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що в серпні 2008 року Військова прокуратура порушила кримінальну справу за фактом пожежі на складі боєприпасів біля Лозової.

Крім того, місяць тому – вранці 9 лютого – в селі Катеринівка, розташованому в п'яти кілометрах від Лозової, трапилася ще одна пожежа. Цього разу на складі отрутохімікатів. Спочатку зону спалаху залили піною, а потім засипали піском. Як повідомляла прес-служба ГУ МЧС в Харківській області, до 13:30 пожежа була згашена.
 

comments powered by HyperComments