Експерт: суд зобов'язаний амністувати вбивцю Кушнарьова

Дмитро Стриженко  |  Четвер, 19 березня 2009, 10:35
Дмитро Завальний, обвинувачений у вбивстві одного з лідерів Партії регіонів, екс-губернатора Харківської області Євгена Кушнарева, потрапляє під дію нового Закону про амністію.
Експерт: суд зобов'язаний амністувати вбивцю Кушнарьова

Адвокат Юрій Вишневецький в інтерв'ю ІА «МОСТ-Харків» прокоментував перспективи амністії для Завального.

Зокрема, він відзначив, що згідно прийнятому в грудні 2008 року Закону про амністію (660-V) Завальний може бути звільнений як «особа, не позбавлена батьківських прав, яке на момент набуття чинності Закону має дітей, яким не виповнилося 18 років, або дітей-інвалідів, незалежно від їх віку» (пункт В статті 1 Закону).

Вишневецький уточнив, що вбивство по необережності (ч. 1 ст. 119 КК України) класифікується як «злочин середньої тяжкості, максимальна санкція по цій статті – 5 років». За його словами, такого роду злочини потрапляють під дію амністії.

Також Вішневецкий підкреслив, що суд зобов'язаний задовольнити бажання підсудного скористатися правом амністії. «Це не право, а обов'язок суду. Якщо, звичайно, немає обставин, які роблять неможливим застосування амністії», – відзначив юрист.

Раніше про намір скористатися правом амністії заявляв адвокат Завального Володимир Ольовський.

Євген Кушнарьов був поранений в живіт на полюванні в Ізюмському лісі 16 січня 2007 року. Наступного дня він помер в лікарні міста Ізюм, не приходячи до тями.

23 січня 2007 року прокуратура Харківської області висунула звинувачення у вбивстві по необережності одному з учасників полювання – Дмитру Завальному.

Крім того, Завальний звинувачується в незаконному зберіганні зброї. Карабін, з якого був вбитий Кушнарев, не був оформлений належним чином.
 

comments powered by HyperComments