Кримська полонянка провела місяць на ланцюзі під землею

Костянтин Колесник  |  Четвер, 26 березня 2009, 10:36
Викрадену дівчину злочинець тримав в лігві, яке обладнав в теплотрасі на території покинутої птахофабрики.
Кримська полонянка провела місяць на ланцюзі під землею

Тут було все: меблі, ліжко, газова плита, світло, продукти, самогон і навіть ліки. У кам'яний мішок вів вертикальний лаз і довгий вузький коридор.

Олександр Домбровський, керівник ОСО ГУ МВС України в АР Крим: «Це глибоко під землею. Ніхто не міг би собі уявити, що там може бути облаштоване якесь житло. Не дивлячись на те, що ця місцевість вже прочісувалася співробітниками міліції, нічого там виявлено не було. Сама Ектова теж, втікши звідти, не змогла показати, як потрапити в це приміщення».

Олександр Сапронов, затриманий: «Ось колодязь, через який можна було увійти до приміщення, там, де ми знаходилися з нею... Є прохід довгий метрів 12, і зроблено дві великі кімнати, де ми знаходилися і одна кімната під продукти».

Як повідомляє ТНТ, під землею 24-річна Яна провела майже місяць. Коли Сапронов йшов, він засипав люк каменями.

Олександр Сапронов: «Ось тут знаходилася Яна... Це ланцюг: коли я йшов, прив'язував».

У кримському главку міліції стверджують, що втечі Яни і здачі в міліцію Сапронова передувала велика оперативна робота.

Олександр Домбровський, керівник ОСО ГУ МВС України в АР Крим: «Більше того, з злочинцем навіть був телефонний зв'язок у начальника управління кримінального розшуку. І в цій бесіді йому було роз'яснено, що з урахуванням його небезпеки, зухвалості злочину і того, що він озброєний, з ним церемонитися не будуть. У його інтересах відпустити заручницю і здатися самому».

Після цих слів оперативників Сапронов нібито навмисно зменшив контроль над заручницею, ослабив ланцюги і не засипав вхід каменями, як робив раніше. А коли Яна втекла, погодився здатися в міліцію.

Олександр Домбровський, керівник ОСО ГУ МВС України в АР Крим: «Сказав, що здаватися якщо він і буде, то одному співробітнику без зброї, без прикриття. Довелося піти і на це. Оперативний співробітник, який працював в цьому районі, він виїхав туди, зустрівся з Сапроновим і переконав його здатися. І цей же співробітник привіз Сапронова в головне управління з зброєю»

Нагадаємо, що під час пошуку заручниці кримський «Беркут» помилково увірвався в будинок сім'ї Хаїрових в селищі Мирному, Крим. В результаті вибуху світло-шумовой гранати хазяїн домівки залишився без руки.
 

comments powered by HyperComments