Помолимося, брати! СБУ і МВС визнали себе релігійними святинями

Анастасія Маніна  |  Понеділок, 30 березня 2009, 11:39
Україна завдяки зусиллям окремих співробітників СБУ і МВС перетворюється на справжню божевільню. Повістки, що отримуються громадянами, примушують засумніватися в адекватності працівників цих служб.
Помолимося, брати! СБУ і МВС визнали себе релігійними святинями

Про це «Міську Варту» повідомила регіональна правозахисна група «Півострів Крим».

За словами представника прес-служби РПГ, співробітники кримської міліції розносять повістки, згідно яким за нез'явлення на допит громадянам загрожує кримінальна відповідальність по статті 179 Кримінального кодексу України

«Відкриють громадяни кодекс і прочитають – наруга над святинею. Цілих п'ять таких повісток, зокрема, отримали сини арештованою за підозрою в причетності до вибуху житлового будинку по вулиці Некрасова в Євпаторії Галини Чабан. Співробітники СБУ і МВС офіційно пригрозили молодим людям у разі нез'явлення на допити в СБУ і МВС притягати їх до відповідальності за «незаконне утримання, осквернення або знищення релігійних святинь».

Також, на думку аналітика і письменника Марка Агатова, «це означає тільки одне, що відтепер в Україні головною релігійною святинею країни стали міністерство внутрішніх справ і Служба безпеки України».

«Якщо продовжити міркування в правильному напрямі, то з цієї загрози синам Галини Чабан витікає, що громадяни України тепер вдень і вночі зобов'язані молитися на СБУ і МВС», – сказав він.

Нагадаємо, в грудні в Євпатории вибухнув житловий будинок. За підозрою у злочині були затримані співробітники комунального підприємства «Жилищник-1». За даними адвокатів, слідство спричиняє тиск на арештованих в надії закрити справу за фактом вибуху побутового газу, а не терористичного акту, як стверджує незалежна експертиза.
 

comments powered by HyperComments