До Криму не пускають протухле судно з українськими моряками

Анастасія Маніна  |  Середа, 8 квітня 2009, 10:27
У Керченській протоці, в 20 км. від берега, знаходиться судно «Берікс» з вантажем зіпсованого м'яса. Ветеринарна служба вирішила не пускати корабель до порта Керчі.
До Криму не пускають протухле судно з українськими моряками

За даними керченських ЗМІ, в грудні минулого року судно (на борту 12 осіб екіпажа – громадяни України) вийшло з порту Грузії з більш ніж 220 тоннами м'яса, передає «Кореспондент».

За одними даними, м'ясо зіпсувалося в дорозі, оскільки зламалися холодильники, за іншими даними – термін придатності замороженого м'яса закінчився ще кілька років тому. Для такого вантажу порти України закриті, повідомляють ЗМІ.

«М'ясо з простроченим терміном. Там і кури, там і кролики, і щось ще. Є лист головного лікаря ветеринарної медицини України про те, що вхід корабля в порт категорично заборонений», – повідомила сьогодні в коментарі журналістам головний санітарний лікар Криму Марія Кровякова.

За її інформацією, зараз вирішується питання, що робити з судном. Ймовірно, екіпажу корабля рекомендують «піти туди, звідки прийшли».

«У порт (Керчі – авт.) їм не можна, тому що м'ясо все прострочене», – підкреслила Кровякова.

Прикордонники стежать за тим, щоб судно не зайшло в порт.

«Судно не пускає ветслужба. Завдання прикордонників – охороняти прикордонний режим, щоб судно не порушило державний кордон, тому що воно не повинне потрапити в український порт (в даному випадку Керч – авт.). Воно взагалі не повинне потрапити до жодного українського порта!», – сказала прес-секретар Азово-чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України Лілія Пургіна.

Нагадаємо, в лютому 88 курсантів Харківського гвардійського факультету військової підготовки Національного технічного університету ХПІ отруїлися м’ясними котлетами, які зіпсувалися через відключення холодильного обладнання.
 

comments powered by HyperComments