Українські рейдери атакували російський пансіонат в Криму

Анастасія Маніна  |  Вівторок, 21 квітня 2009, 10:33
Група людей в чорних куртках, озброєні палицями, увірвалася на територію пансіонату «Зоря», який належить московському НДІ Приборобудування.
Українські рейдери атакували російський пансіонат в Криму

Рейдери зламали двері, зв'язали сторожа, після чого розкрили кабінет директора і сейфи. Колектив пансіонату пішов на штурм і «Зорю» відбив. В даний час десятки чоловік тримають оборону в будівлі, передають «Вісті».

Інцидент стався 20 квітня, проте відомо про нього стало тільки в понеділок, 21 квітня.

З'ясувалося, що захоплення організоване якимсь акціонерним суспільством. За словами представника компанії-загарбника, саме його фірмі пансіонат переданий Фондом держмайна України. Думку російської сторони при цьому запитати забули.

Згідно з міжурядовою угодою про розділ колишнього радянського майна між Москвою і Києвом, питання передачі нерухомості вирішуються тільки узгоджено. Це вже далеко не перше подібне захоплення в Криму. Зазвичай подібна діяльність активізується перед початком сезону відпусток.

Нагадаємо, 13 квітня харківський завод «Турбоатом» в черговий раз готувався до рейдерскої атаки з боку міноритарного акціонера, російської компанії «Сварог Ессет Менеджмент», яка вже більше року намагається отримати оперативний контроль над підприємством.
 

comments powered by HyperComments