Київстар сотовариші змовилися, щоб оббирати абонентів (АМКУ)

Микола Кузнецов  |  Четвер, 28 травня 2009, 12:38
Антимонопольний комітет України проводить розслідування на предмет дотримання Telenor Mobile Communications АС (Норвегія), ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем» (м. Київ) і ООО «Сторм» (м. Київ) конкурентного законодавства.
Мобільні оператори «обували» абонентів?

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Підставою для проведення розслідування стало виявлення ознак здійснення операторами антиконкурентних узгоджених дій і зловживання монопольним положенням на ринку мобільного зв'язку. Дану справу Комітет порушив за наслідками розгляду матеріалів, отриманих від Національної комісії з питань регулювання зв'язку.

На даний час Комітет не може обнародувати інші деталі розслідування, оскільки притягнуті сторони визначили інформацію у справі як конфіденційну. Відповідний порядок роботи Комітету з цією інформацією встановлений конкурентним законодавством.

«Врахувати клопотання щодо конфіденційності інформації прямо передбачено законом і Антимонопольний комітет повинен виконати це. У своїй роботі з суб'єктами господарювання ми завжди дотримуємося принципів законності, об'єктивності і рівноправного відношення, і цей випадок не є виключенням. Тому Комітет проведе всебічне дослідження, ретельно перевіривши кожен факт, і на підставі цього ухвалить справедливе рішення у справі, про що обов'язково проінформує громадськість», – відзначив в.о. голови Комітету Олександр Мельниченко.

При цьому, 22 травня 2009 р. О.Мельніченко провів з керівництвом компанії Telenor зустріч, під час якої роз'яснив подальший шлях взаємодії з надання Комітету вичерпної інформації з метою всестороннього і об'єктивного аналізу ситуації.
 

comments powered by HyperComments