Лже-даішники пасуться на Сімферопільській трасі і доять довірливих іноземців

Ганна Глебова  |  Четвер, 18 червня 2009, 15:53
На Дніпропетровщині лже-гаишники окупували трасу «Харків-Сімферополь» і вимагають гроші з іноземних водіїв.
Лже-даішники пасуться на Сімферопільській трасі і доять довірливих іноземців

Місцеві жителі переодягаються в даішну форму, купують жезли і, назвавши себе козаками-борцями за порядок, збирають дань з іноземних водіїв. Так, за викиди чадного газу і спішно вигадані порушення вони вимагають від 100 до 500 гривень, залежно від довірливості водіїв, передає ТСН.

Як розповів «Справжній Варті» громадянин Росії, якому довелося зіткнутися на дорозі з українськими вимагачами, він зміг від них позбавитися тільки... пред'явивши посвідчення учасника військових дій в Чечні. На лже-даішників воно подіяло чарівним чином: чи то вирішили, що з людиною, що побувала під кулями, краще не зв'язуватися, чи то заповажали, чи то (найшвидше!) прийняли посвідчення за якеийсь інший – «страшніший» – документ.

Але це одиничний випадок. В цілому ж нахабство вимагачів набуло величезний розмах: «заслані козачки» дійшли до того, що почали влаштовувати розправи над тими, хто наважується розкрити очі іноземцям.

Коли водій маршруту «Полтава-Запоріжжя» побачив, як російського легковика зупиняє псевдодаішник, він вирішив врятувати колегу і пояснив, що це маскарад зі здирництвом.

Переодягнутий козачок такого не стерпів, стрибнув у власний автомобіль, погнався за мікроавтобусом і намагався скинути його з дороги. У маршруті було 12 пасажирів з дітьми. Водій ледве утримав мікроавтобус і встиг викликати міліцію.

Четверо переодягнутих козачків затримано. Їм може загрожувати статті за шахрайство і за здирництво.
 

comments powered by HyperComments