Скандал на рівні МЗС. Грецький консул замість візи обматюкав українку грецькою і показав їй «козу»

Ганна Глебова  |  Середа, 15 липня 2009, 11:20
Грецький консул відмовив українці у візі, після чого закотив перед нею хамську істерику. Інцидент за участю грецького консула Дімітріоса Міхалопулоса і громадянки України Валентини Малей став предметом службового розслідування в посольстві Греції в Україні.
Валентина Малей запевняє, що їздить до Греції виключно на відпочинок.

Грубе поводження керівника Консульського відділу з українською відвідувачкою не залишиться без реагування і з боку МЗС – в зовнішньополітичному відомстві пообіцяли докладно вивчити ситуацію і прийняти відповідні заходи.

Валентині Малей в Консульстві Греції в Києві відмовили у візі на підставі того, що вона, мовляв, підозріло часто їздить до Греції. Консул Дімітріос Міхалопулос, до якого українка потрапила на прийом, провів з нею «співбесіду», яка супроводжувалася не тільки підвищеним хамським тоном, але і образливими гримасами і жестами.

«Він хлопнув моїм паспортом по столу, стукнув рукою... І раптом – я ледве повірила власним очам – консул витягнув шию, витріщився і почав мені кривлятися, розтягнув губи і очі пальцями... Потім він різко підскочив до скляної перегородки, що нас розділяла, і кілька разів стукнув по ній рукою напроти моїх очей, спочатку кулаком, ніби бив мене в обличчя, а потім долонею – неначе намагався дати ляпас... Я була шокована і не могла вимовити ані слова... Почувши лайку і шум, до нас з іншої кімнати виглянув якийсь консульський клерк – схоже, це був охоронець, – він стурбовано глянув на консула. Я забрала паспорт і покинула приміщення», – розповіла Валентина Малей.

У Греції Малей вже була кілька разів. Їздила туди з сім'єю виключно на відпочинок – в четири- і п'ятизіркові готелі на Криті, на острові Закінтос, на Пелопоннесі. На цей раз теж здала документи – через турфирму – для тижневої поїздки на Халкидикі. За готель і авіаквиток було заплачено 1300 євро. Відповідні документи, звичайно, були здані в посольство – все, як завжди.

Малей відзначила, що її глибоко обурила поведінка дипломата. «Він намагався дати ляпас не мені – а моїй державі! Невже мій уряд не здатний захистити мене від такого свавілля?», – задається питанням українка.
 

comments powered by HyperComments