Лозинський ховається від правосуддя в Ізраїлі. Адреса відома

Ганна Глебова  |  Середа, 5 серпня 2009, 13:17
Екс-народний депутат від БЮТ, якого звинувачують в здійсненні умисного вбивства, ймовірно, переховується в Ізраїлі.
Лозинськйі ховається на березі моря в Ізраїлі.

Про це пише «КоммерсантЪ-Україна» з посиланням на джерело, інформоване про хід розслідування.

За його словами, слідча група, до складу якої входять представники Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України, має в своєму розпорядженні інформацію про місцезнаходження колишнього народного депутата.

За даними джерела видання, Лозинський вже тривалий час знаходиться в курортному місті Нетанія (29 км. від Тель-Авіва), на середземноморському побережжі Ізраїлю.

«Відома точна адреса, за якою він проживає: проспект Бен’яміна, будинок 15», - зазначило джерело. Це центр міста, один квартал від автовокзалу і 10 хвилин пішки від моря.

За офіційними даними Держкордонслужби, після позбавлення Лозинського депутатського мандата він не перетинав кордон, так що перш за все відпрацьовується пошук обвинуваченого в межах України.

У Генпрокуратурі, що розслідує справу Лозинського, поки не коментують інформацію про його перебування в Ізраїлі.

«На цьому етапі розшуку всі повноваження – у СБУ, МВС і Інтерполу. Вони взаємодіють з відповідними органами інших держав, передають їм оперативну інформацію про місцезнаходження розшукуваного. Прокуратура підключається тільки у разі його затримання, коли необхідно подати офіційний запит про екстрадицію», – пояснив виданню керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

«Поки у нас немає інформації про його місцезнаходження», – заявив керівник українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

Тим часом, на думку видання, виключити можливість перебування колишнього депутата в Ізраїлі не варто. МВС передало в Інтерпол запит про затримання Лозинського лише за декілька тижнів після початку його розшуку в Україні, що давало можливість прибути до іншої країни, не побоюючись затримання в аеропорту.

За інформацією видання, раніше Лозинський неодноразово бував в Ізраїлі і, ймовірно, обзавівся там необхідними знайомствами. Вибір країни міг бути обумовлений і тим, що видача осіб з Ізраїлю до України ускладнена.

«У Ізраїлі абсолютно особливий порядок екстрадиції. Там є своя процедура, детально описана в національному законодавстві, і вона складніша, ніж в інших країнах», – відзначив Неволя.

Нагадаємо, 30 липня українське бюро Інтерполу оголосило в міжнародний розшук Лозинського. Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко того ж дня зазначив, що у нього вже є оперативна інформація, де може знаходитися Лозинський.

Нагадаємо, що адвокати Віктора Лозинського раніше звернулися до ЗМІ з вимогою припинити публічне обвинувачення їх підзахисних в скдєнні вбивства.

Також нагадаємо, що досудове слідство Генпрокуратури встановило, що нардеп БЮТ Віктор Лозінський, прокурор Голованівського району Євген Горбенко і начальник Голованівського РО УМВС Михайло Ковальський навмисно нанесли тяжкі тілесні пошкодження Валерію Олійнику, від яких той помер.

Також нагадаємо, що більше 90% украінців виступають за відміну депутатської недоторканості. Про це свідчать результати всеукраїнського телефонного опитування, проведеного Інститутом Горшеніна.

 

comments powered by HyperComments