Голова єврейської громади Харкова програв мільйон доларів і викрав сам себе

Микола Кузнецов  |  Четвер, 20 серпня 2009, 12:24
Співробітники СБУ затримали в Дніпропетровську голову єврейської ортодоксальної релігійної общини Харкова за підозрою в шахрайстві і інсценуванні власного викрадання.
Програв чужі квартири на мільйон доларів.

Згідно повідомленню прес-центру СБУ в Дніпропетровській області, 13 серпня батько затриманого звернувся в правоохоронні органи із заявою про пропажу сина.

За словами батька, цього дня син повинен був передати йому 100 тисяч доларів, проте на зустріч не прийшов, біля місця зустрічі була знайдена машина зниклого.

«На зв'язок зниклий не виходив, мобільний телефон був вимкнений», – сказано в повідомленні.

Слідство відпрацьовувало версію викрадання, проте в ході перевірок встановило, що зниклий програв на Лондонській біржі більше 1 мільйона доларів.

«Щоб отримати гроші для гри, чоловік віддав банкам під заставу 6 квартир, що належали релігійній громаді міста», – сказано в повідомленні.

Харків'янин признався, що приїхав до Дніпропетровська, маючи намір сховатися від фінансових претензій громади.

Нагадаємо, в червні в Харківській області міліція вивела на чисту воду директора ТОВ, який незаконно отримав 8.2 мільйона гривень у одного з банків.

У квітні в Маріуполі продавець-консультант збирав з клієнтів фірми гроші на щомісячні внески на покупку машини і клав їх у свою кишеню.

 

comments powered by HyperComments