Сина Орбакайте зомбували. Скандал навколо Дені зростає

Олена Сергеєва  |  П'ятниця, 11 вересня 2009, 14:40
Не втихає гучний скандал, епіцентром якого став маленький хлопчик – Дені Байсаров, син співачки Кристини Орбакайте і чеченського бізнесмена Руслана Байсарова.
Сина Орбакайте зомбували. Скандал навколо Дені зростає

Громом серед ясного неба стала звістка про те, що колишній цивільний чоловік Орбакайте Руслан Байсаров викрав сина. Сьогодні батьки в суді намагаються поділити дитину – кожна з сторін відстоює своє розуміння, де повинен жити Дені і в якому суспільстві виховуватися.

Те, що батько дитини хотів виховувати сина як дійсного мусульманина, не сильно засмучувало Кристину. Свого часу вона навіть виходила заміж за Байсарова, пройшовши особливий обряд в мечеті і при цьому не розписавшись в загсі.

Але, мабуть, Орбакайте була не готова до того, що їй самій не дозволять вирішувати, як виховувати дитину, і узяти сина з собою до Америки, де вона збирається жити з нинішнім чоловіком – американцем російського походження Михайлом Земцовим. Співачка вже відвезла до Америки на навчання сина від першого браку з Пресняковим – Микиту. І також збиралася дати можливість молодшому Дені навчатися в Штатах під своїм наглядом. Проте її плани раптово порушив колишній цивільний чоловік.

До Москви Байсаров приїхав в середині 90-х з великими грошима, але швидко зрозумів, що без зв'язків в столиці навряд чи зможе досягти успіху. У підприємницьких кругах сьогодні говорять, що Пугачова, яка була вхожа у вищі кола, могла підсобити майбутньому чеченському зятю в кар'єрному питанні. Втім, як розповів «КП» один колишній мільйонер, і сама Примадонна не помилилася.

Алла Борисівна мала високі зв'язки, але нерідко скаржилася, мовляв, грошей катастрофічно не вистачає. А для того, щоб стати королевою в шоу-бізнесі, потрібне колосальне фінансове підживлення.

Говорять, Байсаров не пошкодував грошей на те, щоб заручитися довірою зоряної тещі. Та і сольна кар'єра Орбакайте після фінансового підживлення пішла в гору.

Абсолютно несподівано для багатьох Руслан зайняв пост віце-президента Московської нафтогазової компанії дочірнього підприємства Sibir-Energy.

Якби не дружба з пугачовсько родиною, невідомо, як би склалася доля відчайдушного чеченця? Але, мабуть, і Алла Борисівна була за щось дуже вдячна своєму зятеві, раз багато чого йому прощала. Дуже багато чого... Коли Байсаров зламав ніс Кристині Орбакайте, приревнувавши її до одного з прихильників, Алла Борисівна стійко «перетерпіла» образу, пославшись на те, що, мовляв, Руслан правильно зробив, раз застав дочку в чужих обіймах. Проте сама Кристина переконувала, що не вела подвійного життя.

Але після розлучення Кристини і Руслана Пугачова визнала не зайвим зберегти дружні відносини з колишнім зятем. Він купив їй квартиру в центрі Москви у Філіпповському провулку, про що сама Примадонна розповідала пресі.

Сьогодні, якщо вірити тому, що про нього говорять і пишуть, Байсаров володіє нічним клубом, двома магазинами і двома ресторанами, а також салоном краси стиліста Сергія Зверєва і спортивно-оздоровчим комплексом в Москві.

Байсаров, подеякують, хотів просунути свій бізнес до Америки, проте США не дають йому візи. А тут його колишня цивільна дружина зачастила до Америки і вирішила відвезти туди дитину.

За словами самої Кристини, вона не збиралася позбавляти Дені батька, більше того, виконувала всі вимоги колишнього цивільного чоловіка.

– Я повернула Дені з Америки до Москви у липні, як того хотів Руслан. Але він повівся дивно – вивіз сина і пропав. І першого вересня, як ми з ним домовлялися, не повернув дитини! – повідомила співачка. – Він повів Дені до якоїсь рублівської школи! Мене не повідомив про це, а я мати! І я 11 років виховувала свого сина! 11 років Дені жив у мене! До того ж син вчився в іншій московській школі (яку закінчив старший син Орбакайте від Володимира Преснякова Микита. – Прим. ред.). Хіба так роблять? Няня Дена, яку я сама приймала на роботу, зрадила мене – пішла в школу і забрала документи сина, віднесла в іншу. А я до нього навіть підступитися не можу, він весь час з охороною, – з тремтінням в голосі говорить Кристина. – Мені дві хвилини дали по телефону поговорити з сином. Було зрозуміло, що він зомбований. Відповідав односкладово, а декілька днів я взагалі не чую його голос, не знаю, що з ним. Я ніяк не чекала, що все так обернеться... Зрада за зрадою... Руслан запевняє, що син хоче залишитися з ним...

– За чеченськими поняттями, жінка в мусульманських сім'ях позбавлена права голосу. Отже слово за чоловіком – за Русланом, – пояснили на малій батьківщині Байсарова в Чечні. – Для чеченця немає великої різниці в тому, де живе його син до 12 років – у мами, батька, бабусь. А от коли він досягне 12-річчя, він, за чеченськими звичаями, сам повинен зробити свій вибір, з ким він хоче жити: з батьком чи мамою. І цей вибір хлопця дорожче за будь-який цивільний суд і повинен бути виконаний!

Проте кореспонденту «Справжньої Варти» представники громадськості дали дещо інший коментар: судячи з усього, на батьківщині до Байсарова відносяться вкрай негативно, і, як сказав наш співбесідник з числа корінних чеченців, Байсаров «повинен відповісти за свої гріхи».

Після того, як Орбакайте в Москві подала зустрічний позов на колишнього цивільного чоловіка, до чеченського Грозненського суду тут же прийшла мама Байсарова і попросила тимчасово відкласти слухання справи за її позовом. Раніше, подавши в серпні заяву, жінка вимагала, щоб Дені Байсарову по суду дозволили жити в Чечні у неї; мовляв, він і так багато часу проводить з російською бабусею Аллою Пугачовою.

Коли ж почався галас в пресі, мама Руслана Байсарова повідомила в суді, що син заборонив їй поки будь-що робити. Мовляв, він сам має намір контролювати всю ситуацію. А в минулу суботу (після того, як Байсаров дістав відмову у виїзді до Америки) він терміново вилетів до Грозного, щоб ТАМ вирішувати через суд долю сина. Судове слухання терміново перенесли з призначеного раніше 15 вересня на сьоме вересня!

Орбакайте до суду не приїхала – підвело здоров'я. Та і офіційного виклику не отримувала. Грозненський суд залишив Дені до закінчення процесу проживати у батька.

Проте Орбакайте і Пугачова не мають наміру здаватися.

– За моїми данними, в той момент, коли Байсаров терміново вилетів до Чечні вирішувати долю сина там, Алла Борисівна одночасно вилетіла до Баку – начебто до свого приятеля, президента Азербайджану Алієву. Там же у неї, можливо, відбулася зустріч з авторитетом Тайванчиком, – повідомила людина з оточення Пугачової. – Якщо Руслан Байсаров має хороші відношення з президентом Чечні Кадировим, який сьогодні у фаворі у російського уряду, а також дружний з крутим лідером чеченської діаспори в Москві Джабраїловим, то у Пугачевої зв'язки ще й покрутіше!

Таким чином, цілком можливо, що конфлікт між двома кланами – Байсарових і Пугачевої-Орбакайте – вирішуватимуть дуже впливові люди, а можливо, і перші особи. Хто переможе в цьому поєдинку, покаже час.
 

comments powered by HyperComments