Луценко облажався. Російський «злодій в законі» непричетний до вбивства господаря «4roomа»

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 11:45
Сім'я загиблого співвласника меблевого центру «4room» Шабаба Алояна назвала ім'я замовника вбивства.
луценко

За їх словами, це двоюрідний брат дружини Шабаба Хануми — Мераб Суслов, а не знаменитий російський злодій в законі по кличці Мераб Сухумський, якого ЗМІ раніше запідозрили у вбивстві. (Нагадаємо, 5 жовтня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що основна версія злочину - вбивство на замовлення російського «злодія в законі», відомого в кримінальному світі по прізвиську Міраб).

Як розповів брат покійного, Суслову 46 років, він уродженець Єревану, раніше судимий. У сім'ї убитого говорять, що Мераб пов'язаний із злочинними угрупуваннями Грузії, Вірменії і Росії, «став на ноги» завдяки квартирним крадіжкам. Про кримінальні зв'язки Суслова Алояни дізналися, лише коли він почав загрожувати Шабабу, пише «Сьогодні».

Алоян і Суслов познайомилися близько десяти років тому в Москві. Останній раз бачилися два роки тому в Києві, тоді-то Алоян і зробив Суслова співвласником торгового центру «4room», що ще будувався, віддавши йому безкоштовні 25% акцій.

«Віддав, тому що він — брат його дружини. До останнього ніхто не знав, що Мераб збирається зрадити сім'ю — говорить брат Шабаба. — Близько року тому Суслов почав шантажувати Шабаба. Говорив, що йому потрібна третина частки брата у бандитський общак». Алоян відмовив, але і частки в бізнесі не позбавив.

«Але Мераб не угамовувався, став загрожувати, говорив, що уб'є, — додає брат. — Шантажував і юриста Шабаба, щоб той переоформив на нього частку акцій «4room».

Не добившись свого словами, Мераб перший раз «замовив» Шабаба, але тоді вбивство зірвалося. Після цього Суслов пішов на хитрість: помирився з братом (знав, що він — людина добра), Шабаб розслабився (тому з ним були всього два охоронці), і його убили».

Алояни кажуть, що один з вбивць Шабаба, якого недавно затримали в Житомирській області, брав участь і в першому замаху. «Я впізнав його на фото, — стверджує брат Шабаба. — В його зйомній квартирі правоохранітелі знайшли план будівлі «4room»: така схема була тільки у трьох співвласників центру».

Сім'я вважає, що знаходиться «під прицілом». Кажуть, за два дні до вбивства Мераб знову загрожував Шабабу по телефону: «Він говорив: спочатку вб'ю тебе, потім — твого брата, потім доберуся і до твого сина. Я купив увесь Київ, починаючи від прокурорів. Ти помреш, мені нічого не буде». Алояни сильно побоюються за своє життя.

«Правоохранітелі чомусь до цих пір не допитували юриста Шабаба, хоча йому теж загрожували, і він готовий говорити, — дивується брат покійного. — А нам до цих пір не надали охорону, хоча ми головні спадкоємці (частка Шабаба в бізнесі відійде за законом його дружині), а значить, і потенційні жертви».

Сам Мераб «ліг на дно»: про нього нічого не чутно. Алояни припускають, що він в Москві. Сім'я загиблого говорить, що готова заплатити $200 тисячі тому, хто знайде Мераба і передасть його правоохоронцям.

Селищний голова сіла Забріддя (Житомирська область) Володимир Воробйов, де днями правоохранітелі узяли другого кілера Алояна, розповів нам, що вбивця сам видав себе: «Від спецслужб я дізнався, що він (нібито Давид Левін) подзвонив на мобільний убитому кілерові. Цей дзвінок засікли і прорахували, де він може знаходитися. Приїхали до нас в село, стали обчислювати, в якому будинку може бути вбивця. Як вишли на нього, я не знаю — спецслужби в такі подробиці мене не присвячували. Виявилось, що кілер ховався у своєї знайомої. Вона приїхала до нас роки три тому, охмурила односельця, народила дитину від нього. Потім, мабуть, при якихось обставинах познайомилася з цим вірменином. У селі говорять, що вона не знала, чим він займається».

Нагадаємо, 2 жовтня 2009 року у власному салоні були застрелені господар меблевого торгового центру «4room» і два його охоронця.
 

comments powered by HyperComments