Япончик помер. Кримінальний світ на грані війни

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 15:32
Вранці в п'ятницю, 9 жовтня, в приватній московській клініці помер кримінальний авторитет В’ячеслав Іваньков, відомий під прізвиськом Япончик.
япончик, вбивство япончика, кримінальний авторитет

Про це повідомило агентство Росбалт з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Причиною смерті Япончика стали наслідки поранення в живіт, яке він отримав у результаті замаху на його життя.

Напад на Іванькова був здійснений в кінці липня. У Япончика вистрілили, коли він виходив з ресторану на Хорошевському шосе. Кримінальний авторитет був госпіталізований у важкому стані. Повідомлялося, що медикам довелося видалити йому частину кишечника.

1 серпня з'явилося повідомлення про те, що Япончик переведений в звичайну палату. За деякими даними, він прийшов в свідомість і був відключений від апарату ШВЛ.

Основною версією замаху слідчі назвали конфлікт між кримінальними угрупуваннями. За даними ЗМІ, Япончик приїхав до Москви, щоб улагодити якусь суперечку між угрупуваннями, але переговори не завершилися успіхом.

В той же час «Комсомольська правда» озвучила іншу версію злочину. За даними видання, замах на Япончика носить, скоріше, культовий характер, щоб спровокувати велику війну між угрупуваннями за переділ власності. А вбивати кримінального авторитета і не збиралися. Як пише видання, ті, що робили замах, хотіли, щоб він «помучився».

Нагадаємо, в березні 2007 року в Києві снайпер застрелив Максима Курочкина — російського бізнесмена, якого пов'язували з кримінальними кругами. На той час він знаходився під арештом – його справа розглядалася в суді. Пізніше суд виправдав його посмертно.

comments powered by HyperComments