Вбивця Япончика «злив» імена замовників і помер. Не своєю смертю

Понеділок, 12 жовтня 2009, 11:16
Кілер, що стріляв у В'ячеслава Іванькова, відомого в кримінальних кругах під кличкою Япончик, убитий.
вбивство япончика

Про це 12 жовтня пише «Газета» (GZT.RU), не називаючи своїх джерел.

Як стало відомо виданню, представники кримінального світу дізналися, що в Япончика стріляв якийсь ветеран-афганець. Соратники загиблого з'ясували у кілера імена замовників злочину, після чого кілер, за деякими даними, був убитий.

Також «Газеті» стало відомо, що ще коли Іваньков знаходився в лікарні, по в'язницях було направлено лист за підписами 34-х «злодіїв у законі». У цьому документі наказувалося «позбавити» влади авторитету Таріела Оніані, якого злочинці звинуватили у вбивстві Япончика. Соратники Оніані мають намір провести у зв'язку з цією пропозицією «сходку». За даними газети «Час новин», сам Оніані в даний час знаходиться під арештом у іншій справі.

Незадовго до замаху Іваньков, що проживав за кордоном, приїхав до Росії, щоб вирішити конфлікт між угрупуваннями Оніані і Аслана Усояна (він же Дід Хасан). За інформацією «Газети», перевагу Япончик віддав Усояну.

Саме з Усояном Япончик зустрічався 28 липня в ресторані «Тайський слон», біля якого в нього вистрілив снайпер. 69-річний «злодій в законі» був важко поранений і 9 жовтня помер в одній з приватних клінік Москви. Похорони злочинного авторитету відбудуться в найближчий день або на Ваганьковськом кладовище, де знаходиться могила його матері, або на Востряковськом кладовище, де в 1992 році був похований його приймальний син Віктор Никіфоров (він же Вітя Калина). Раніше повідомлялося, що на похорони Іванькова приїдуть відомі представники злочинного світу з Європи.

Правоохоронні органи поки не висувають однозначної версії щодо вбивць Япончика. Джерела в спецслужбах повідомили «Газету», що зацікавлений в усуненні Іванькова міг бути не тільки Оніані, але і Усоян. Останній є хранителем загальноросійського злодійського «общаку», ревізію якого збирався провести Япончик.

Крім того, за даними «Газети», смерть Япончика була вигідна деяким представникам будівельного бізнесу і контролюючим цей бізнес злочинним угрупуванням. Останнім часом Іваньков активно цікавився виробництвом бетонних сумішей в Підмосков'ї, з-за чого багато підприємців зазнавали великі збитки.

Що стосується наслідків смерті Япончика, то, за інформацією «Газети», надмірно активного переділу сфер впливу чекати не доводиться. Найбільш поважані злочинні авторитети до теперішнього часу встигли увійти до легального бізнесу і не захочуть ризикувати своїм положенням, а у молодих представників криміналітету не вистачить сили для ведення масштабної «війни».

Нагадаємо, в березні 2007 року в Києві снайпер застрелив російського бізнесмена Максима Курочкина, якого пов'язували з кримінальними кругами. На той час він знаходився під арештом – його справа розглядалася в суді. Пізніше суд виправдав його посмертно.

 

comments powered by HyperComments