Япончика змінить Льоня Хитрий. Святе місце порожнім не буває

Четвер, 15 жовтня 2009, 12:04
У кримінальних кругах вже говорять про людину, яка з великою вірогідністю може стати спадкоємцем Япончика, лідером слов'янських кримінальних кланів.
шахова комбинація

Це «злодій в законі» Олексій Петров по кличці Льоня Хитрий, який був коронований Іваньковим і підтримував дружні відносини зі старшим товаришем.

У кримінальних кругах вже обговорюють кандидатуру можливого спадкоємця Япончика на посту лідера слов'янських кримінальних кланів. Їм, швидше за все, стане Олексій Петров, що має клички Петрік і Льоня Хитрий, який останнім часом живе під прізвищем Суворов.

Як розповіло джерело «Росбалта» в правоохоронних органах, Петров був однією з найближчих Япончику людей в мафіозному «цеху», до останнього моменту вони підтримували дружні відносини. Коли Іваньков на якийсь час опам'ятався після важкого поранення, однією з перших людей, з ким він захотів поспілкуватися, був Льоня Хитрий. Нібито Япончик доручив йому продовжити загальну справу і покарати тих, хто міг стояти за замахом.

Згідно даним спецслужб, 47-річний Олексій Петров був тричі судимий за крадіжки, грабежи і здирства, під час однієї з відсидок він і був коронований Япончиком. Цих мафіозі, серед іншого, об'єднувала загальна нелюбов до певних представників кавказьких кримінальних кланів. У Москві, як записанов міліційних документах, Петров очолював мазуткинське злочинне угрупування.

«Лідер мазуткинської ОПГ, «злодій в законі», неодноразово судимий, контролює авторинок, комерційні намети у ж/д платформи Сєвєрянин, автосервіс, ресторан, казино, нічний клуб, дуже обережний і хитрий, близький до керівництва так званої «партії спортсменів Росії», — йдеться в одній з характеристик оперативників на Олексія Петрова середини 90-х років. До речі, лідер цієї партії Отарі Квантрішвілі, як і Іваньков застрелений снайпером, теж покоїться на Ваганьковському кладовищі.

За даними оперативників, коли на початку 90-х років в США відлетів Япончик, за кордон перебрався і Петров. Спочатку він виїхав на Україну, там уклав брак і узяв прізвище дружини, ставши Суворовим. Вже на це ім'я Льоня Хитрий отримав закордонний паспорт, по якому подорожував Європою, де вважався одним з лідерів російської мафії за кордоном. Спецслужбам відомо, що Петров-Суворов неодноразово приїжджав до Япончика в США, постійно підтримував відносини зі своїм старшим товаришем.

У Франції Льоню Хитрого якось затримали за підозрою в зв'язках із злочинними угрупуваннями, проте він зумів вийти під заставу і тут же виїхав в іншу європейську країну.

За даними оперативників, в Росії Петров-Суворов довгий час не з'являвся, але став частим гостем в країні після повернення в неї Япончика. Вони часто зустрічалися в Москві, постійно здзвонювалися. «Складно сказати, наскільки Льоня Хитрий зможе справитися з новими обов'язками, — відзначило джерело агентства в МВС РФ. — Адже він, як і раніше, велику частину часу проводить за кордоном».

Нагадаємо, кримінальний авторитет Япончик (В'ячеслав Іваньков) був похований вчора, 14 жовтня, на Ваганьковському кладовищі в Москві.

Помер Япончик вранці  9 жовтня 2009 року в приватній московській клініці. Причиною смерті кримінального авторитету сталі наслідки поранення в живіт, яке він отримав в результаті замаху на його життя.
 

comments powered by HyperComments