Шок. Дві маленькі дівчинки з п'яницею-бабцею загинули на пожежі. Могло загинути удвічі більше

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 17:00
15 жовтня під Харковом трапилася пожежа, в якій загинули три люди. У будинку була несанкціонована проводка, дорослі вели антисоціальний спосіб життя.
пожежа у будівлі

Трагедія відбулася в селі Андрєєвка Балаклійського району. На вулиці Польовій, 16 горів приватний будинок. Пожежників в 21:30 викликали сусіди, які побачили, що дим валить з вікон і дверей. Вони кинулися в будинок, оскільки знали, що там живуть маленькі діти.

За їх словами, в приміщеннях було стільки диму, що дітей довелося шукати напомацки. Одну з дівчаток людям вдалося знайти і винести на повітря. Більш знаходитися в диму вони не могли.

Прибулі рятувальники негайно викликали пожежну охорону з Шебелінського відділення по переробці газового конденсату. Цей підрозділ має на озброєнні апарати захисту дихання. Не чекаючи спеціального підрозділу, пожежний розрахунок кинувся в дим. Рятувальникам вдалося знайти другу дівчинку.

Обох дівчаток, 2004 і 2006 г.р., передали лікарям швидкої допомоги, але діти померли по дорозі в лікарню.

Пожежа була ліквідована в 22:17. У будинку рятувальники виявили повністю обгоріле тіло жінки 1961 г.р. – бабусі загиблих дівчаток. У момент пожежі їх батьків будинку не було, вони взагалі жили у іншому місці, куди їх тимчасово пустили родичі.

За словами сусідів, вся сім'я зловживала спиртним, палила в нетверезому стані, вела асоціальний спосіб життя, включаючи і діда з бабусею. За несплату в будинку було відключено електрику, топити піч було нічим. Сімейка провела несанкціоновану проводку і підключила до неї електрообігрівачі.

Відпрацьовуються всі версії причин пожежі, повідомили «Міській Варті» в Центрі пропаганди ГУ МЧС в Харківській області, у тому числі і необережне поводження з вогнем при курінні в нетверезому стані, і коротке замикання електропроводки.

Схожа біда могла трапитися через декілька годин. У 1:51 16 жовтня пожежників викликали на вул. Клапцова, 4 в Харкові. У 9-поверховому домі  на першому поверсі відбулося замикання, і стали горіти пластикові елементи електрощита. Їдкий і небезпечний дим був помічений мешканцями, які і викликали МНС.

Але в одній з квартир на першому поверсі не зорієнтувалася мати з двома дітьми, дівчатками 10-ти і майже 2-х років. Мама побачила, як сусідка вилазить через вікно, але замість того, щоб вилізти з дітьми зі своєї квартири, вона чомусь побігла з ними до того ж самому вікна в сусідній квартирі.

В результаті діти наковталися диму і були госпіталізовані в міську лікарню № 7.

Пожежники погасили пожежу і провітрили коридори зі сходовою кліткою. З верхніх поверхів вони евакуювали 10 чоловік, провівши їх під супроводом по сходах.

Як повідомлялося раніше, в ніч з 12 на 13 жовтня в Харкові трапився трагічний випадок – в приватному будинку по вул. Грудневій, 75 згорів чоловік. Про пожежу рятувальників  повідомила міліція. Можливий кримінал.

На початку жовтня за одні вихідні в харківському регіоні трапилися 4 пожежі із смертельними випадками. В основному винен алкоголізм. 

comments powered by HyperComments