Страшна пожежа на Московському проспекті в Харкові. Є жертви (ФОТО)

Вівторок, 20 жовтня 2009, 11:49
19 жовтня увечері почалася масштабна пожежа в 5-поверховому будинку на Московському проспекті в Харкові. У 18:52 мешканці будинку викликали рятувальників.
пожежа у будинку

До моменту їх прибуття повністю палахкотіла 2-кімнатна квартира на 3-му поверсі. Також палали балконні рами і перекриття на 4-му поверсі. Стовп вогню з вікна квартири піднімався на декілька метрів.

На місце були направлені додаткові підрозділи і спеціальні машини. Всього в гасінні брали участь більше 10 машин і більше 50 чоловік особового складу.

Із-за сильного задимлення жителі верхніх поверхів не могли покинути будівлю. Виникла небезпека, що вони задихнуться. Але рятувальникам вдалося врятувати людей. Жінку 1982 р.н. вони евакуювали по автосходах із вікна. Вона сильно порізала руки, вибиваючи скло, щоб врятуватися. Ще двох чоловік – чоловіка і жінку 1926 р.н. – знесли по сходовій клітці (обидва були інвалідами і самостійно не пересувалися).

Усіх трьох госпіталізували в міську лікарню № 2 з отруєнням чадним газом. За даними рятувальників, їх життя поза небезпекою, і вони вже відпущені додому.

Всього було евакуйовано 10 чоловік. Пожежа була ліквідована до 20:53.

Квартира, в якій відбувся спалах, знищена повністю. Серйозно постраждали ще 2 квартири – бічна і верхня.

Поки рятувальники не називають попередньої причини інциденту. За словами господаря згорілої квартири, він повернувся додому, відкрив двері, і в обличчя йому ударило полум'я, яке дістало доступ до повітря. Визначити, що стало джерелом спалаху, вже не було можливості. У квартирі загинули дві кішки, які і стали єдиними жертвами небезпечної пожежі.



Фото: МНС // fire-kharkov.gov.ua

Нагадаємо, за минулий вікенд в харківському регіоні відбулося декілька пожеж із смертельними випадками. Основні причини, попередньо, – алкоголь і асоціальний спосіб життя.

Раніше в Харкові відбулася пожежа з кримінальним відтінком. Згорів чоловік, родич тих, що мешкають в постраждалій квартирі. Під ним знайшли пластиковий бідон з-під бензину.

Нагадаємо, в позаминулий вікенд в харківському регіоні також трапилися 4 пожежі із смертельними випадками. В основному також винен алкоголізм.
 

comments powered by HyperComments