Під Харковом зловили машину, набиту зброєю

Вівторок, 20 жовтня 2009, 13:53
Харківські прикордонники затримали росіянина, який намагався потрапити до України з цілим арсеналом в машині. «Асортимент» зброї – від ножів і шокеров до револьверів.
зброя, автомат калашнікова

Як повідомив «Міській Варті» прес-секретар начальника Харківського погранзагону, 49-річний житель Підмосков'я намагався проїхати до України через пункт пропуску «Гоптівка» на вантажному мікроавтобусі «Фольксваген». Машина була українській реєстрації.

Прикордонники і митники звернули увагу, що російський гість сильно нервував. «Фольксваген» вирішили оглянути за допомогою прикордонного собаки, який і «винюхав» зброю.

У вантажному відсіку позаду пасажирських сидінь прикордонники і митники виявили револьвер «GEBERG Gr250» калібру 9 мм, споряджений 6 патронами, з ще двома патронами поряд, шокер «Блискавка», 10 патронів з гумовими кулями, 18 мисливських патронів, а також бойові патрони: 2 штуки 5.45 мм, 1 – 7.62 мм і ще 1 – 4.5 мм. Також в арсеналі опинилися 2 мисливських ножа і 2 магазини до карабіна «Сайга–410 К».

Зброю вилучили і передали в митницю. Затриманого чекає суд.

Останній резонансний випадок провозу зброї через кордон Харківської області трапився літом, коли провідника підозрювали в провезенні 3 автоматів Калашникова. Пізніше з'ясувалося, що залізничник невинний.
 

comments powered by HyperComments