Генпрокуратура: у справі артековськіх педофілів до міліції є питання

Вівторок, 20 жовтня 2009, 17:33
«Дійсно, є питання стосовно до повноти і всебічності, оперативності розслідування до працівників міліції», – заявив Генпрокурор України Олександр Медведько.
артек

Про це голова ГПУ повідомив, звітуючи по розслідуванню справи про так званих «артековськіх педофілів».

«Є питання до незаконної відмови – двічі – в порушенні кримінальної справи, без проведення всесторонніх перевірок», – повідомив він.

Генеральний прокурор розповів, що зараз у цій справі створена оперативно-слідча група, в яку входять 8 співробітників МВС, 2 співробітники СБУ. Нагляд над розслідуванням здійснює 4 працівники Генпрокуратури.

Він також визнав, що речові докази – комп'ютери, мобільні телефони, знімальна техніка – були вилучені несвоєчасно. По цьому главі МВС був направлений лист. По його мотивах відповідальні працівники Дніпровського районного відділення МВС в м. Києві були суворо дисциплінарно покарані.

Крім того, ще декілька відповідальних співробітників Дніпровського відділення були у відпустці, по ним зараз також проводиться розслідування.

Що стосується кримінальної справи відносно співробітників міліції, які полгода, на думку ряду парламентаріїв, затягували розслідування «справи педофілів», то якщо слідство прийде до висновків про їх злочинні дії, така справа відносно співробітників МВС буде збуджена, повідомив О. Медведько.

Регионалка Олена Лукаш, зокрема, називає ситуацію результатом діяльності злочинного угропування, в яку входили міліційні чини, і про яку було відомо голові МВС.

Григорій Омельченко, депутат, який ініціював розслідування справи на найвищому рівні, майже прохав О. Медведько забрати розслідування справи у МВС в ГПУ.

Нагадаємо, 15 жовтня на брифінгу в Києві лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що до закінчення наслідку з приводу розбещення дітей в міжнародному дитячому центрі «Артек» і суду над злочинцями не хоче нікого звинувачувати – як це робить нинішня влада.
 

comments powered by HyperComments