Правоохоронці впіймали церковного злодюжку

П'ятниця, 5 березня 2010, 11:29
У місті Новояворівськ, 4 березня правоохоронцям удалося затримати злочинця, який вирізнявся багатим послужним списком. Мешканець Закарпаття за півроку встиг обікрасти сім церков: три – в Закарпатті та чотири – на Львівщині.
Правоохоронці впіймали церковного злодюжку

Як повідомляють інформаційні агентства з посиланням на ЦГЗ УМВСУ у Львівській області, впіймати зловмисника вдалося після того, як він здійснив крадіжку в церкві святих Миколая і Параскевії в селищі Шкло Яворівського району. За два тижні правоохоронці знайшли його в одній із пивниць сусіднього Новояворівська, де чоловік переховувався перед черговою “справою”.

У храмі святих Миколая та Параскевії крадій забрав кілька хрестів, Євангеліє та чотири ікони. А ще намагався зламати сейф із пожертвами, та не зміг. Пробрався навіть у найсвятіше місце – захристію. Там знайшов кілька пляшок вина для причастя та цинічно випив його просто в церкві. Частину вкраденого злодій устиг продати, решту сакральних святинь таки вдалося повернути церкві.

Згодом з’ясувалося, що правоохоронці мають справу із закоренілим рецидивістом, який провів за ґратами загалом понад 30 років. Причому вперше потрапив на нари за розкрадання державного майна в особливо великих розмірах. Згодом сидів за крадіжки та розбої.

Іще у в’язниці він почав малювати ікони і коли вийшов на волю, здавалося, зі злочинним минулим буде покінчено – влаштувався маляром в один із храмів Закарпаття. Однак, коли парох дізнався про минуле майстра, вигнав його з храму. Невдовзі чоловік вирішив помститися й обікрав церкву, в якій іще недавно працював. Згодом почав обкрадати інші сакральні споруди.

 

comments powered by HyperComments