60 перуанців розчленували на жир для європейської косметики

Середа, 5 травня 2010, 14:57
У Перу протягом кількох років діяла банда, яка вбивала самотніх людей, витягувала з їхніх тіл жир та продавала його до Європи. Деталі - на відео (без коментарів).
60 перуанців розчленували на жир для європейської косметики

Косметичні фірми з Європи купували людський жир вбитих перуанців

Влада Перу викрила злочинну банду, яка вбивала людей заради жиру. Органіку потім продавали європейським косметичним фірмам за ціною 15 тисяч доларів за літр.

За даними прокуратури Ліми, до угрупування входило близько 11 людей. Їх звинувачують у вбивствах задля отримання прибутку.

Як пише перуанська газета Diario Ojo, впродовж декількох років злочинці викрадали і вбивали самотніх чоловіків і жінок, передбачається, що їхніми жертвами стали 60 людей – саме стільки мешканців зникли безвісти в районі дій банди.

Наразі слідство має точну інформацію про вбивство всього однієї людини - індійця Абеля Матоса Аранди. Шахраї запропонували йому роботу, після чого відрізали голову і витопили з тіла жир, нагріваючи останки Матоса на повільному вогні.

"16 вересня так був убитий Абель Матос Аранда, з тіла якого витягнули соматичні тканини (жир) і продали їх різним косметичним фірмам - як місцевим (в Уануко і Лімі), так і закордонним (до Європи)", - йдеться у повідомленні перуанської прокуратури.

За даними місцевих ЗМІ, вбивці успішно продавали жир до Німеччини, проте точні обсяги пересланого до Європи продукту поки що не встановлені. За літр людського жиру злочинці отримували близько 6-15 тисяч доларів.

Цікаво, що самоназва банди звучала як Піштако. Саме так в Андах століттями іменували печерну нечисть, яка за легендами вночі виходить зі своїх укриттів і нападає на самотніх подорожніх, висмоктуючи з них весь жир. У Перуанському енциклопедичному словнику терміном "піштако" позначено розбійників, які обезголовлюють чоловіків і жінок, з'їдають їх м'ясо, заздалегідь його прожаривши, а жир продають.

Для довідки: герої романа Чака Паланика "Бійцівський клуб" викрадали людський жир з клініки для схуднення, після чого варили з нього мило. Нацистські вчені, зокрема анатом Рудольф Шпаннер, виготовляли мило з жиру євреїв. Ця гіпотеза була підтверджена лабораторними аналізами в Польщі в 2006 році.

Відео тут

 

comments powered by HyperComments