У Греції демонстранти влаштували пожежу біля парламенту країни та банку (ФОТО)

Четвер, 6 травня 2010, 11:20
Новина про можливість обмеження обігу готівки в Греції викликала паніку у населення, що призвело до загибелі людей. У середу в Греції розглядався законопроект про обмеження оплати готівкою: для юридичних осіб сумою 3000 євро, а для фізичних осіб - 1500 євро.
У Греції демонстранти влаштували пожежу біля парламенту країни та банку (ФОТО)

Суми, що перевищують ці обмеження, повинні проводитися за допомогою банківських карток або чекових книжок. Таку міру рекомендував країні ЄЦБ. Мета нового законопроекту - запобігти можливим спробам ухилення від виплати податків.

Перспектива обмежень призвела до ажіотажу серед населення, люди вишикувалися в черги до банкоматів.

При пожежі банку в Афінах, підпаленого в середу демонстрантами, які протестують проти дій уряду, загинуло троє людей.

Як передає РІА "Новости", будівля банку загорілася від пляшок із запальною сумішшю.

Ще одна пожежа сталася неподалік від парламенту країни, там також горить пожежна машина.

Третя пожежа зареєстрована в середу в ході зіткнень демонстрантів з поліцією в Афінах - горить управління номархії (області) Афін, повідомляє агентство УНІАН.

Пожежу в банку вважають найсерйознішою. "Пожежники виявили в банківському відділенні троє загиблих", - повідомила співбесідниця агентства.

ІТАР-ТАРС передає, що сотні демонстрантів закидали каменями спецназ у будівлі парламенту Греції. Маніфестанти спробували прорвати кордон поліції, проте були розсіяні вартою порядку за допомогою сльозогінного газу.

Молоді люди в чорних масках продовжують кидати камені і пляшки у поліцейських, які прикриваються пластиковими щитами. Інша група демонстрантів била вітрини магазинів.

Представники уряду Греції раніше заявляли, що не мають наміру вдаватися до силових акцій, вважаючи, що населення має право висловити на мітингах свою думку. Поліцейських в кордонах виставляється в десятки разів менше, ніж демонстрантів. Водомети не використовуються.

За оцінками поліції, в нинішньому марші по вулицях міста до парламенту Греції бере участь близько 27 тисяч чоловік, проте, за підрахунками очевидців, до будівлі головного законодавчого органу країни прийшло не менше 40 тисяч чоловік. 

comments powered by HyperComments