Охорона Кернеса завдала тілесних ушкоджень провіднику харківського осередку ОУН-м

Жанна Титаренко  |  Четвер, 24 червня 2010, 11:43
Про цей факт “Справжній варті” повідомив сам потерпілий Микола Старунов. Тілесні ушкодження пенсіонер отримав при спробі голосувати на громадських слуханнях проти вирубки дерев у Парку Горького та інших зелених зонах міста, які проходили 19 червня.
Охорона Кернеса завдала тілесних ушкоджень провіднику харківського осередку ОУН-м

За словами Миколи Старунова, зала, в якій мали проходити громадські слухання була попередньо заповнена проплаченими людьми, які потім одноголосно заявили, що зелені зони міста дійсно необхідно вирубувати. Інших людей до зали не пускала муніципальна охорона.

Миколі Старунову все ж таки вдалося зареєструватися і пробратися аж до вхідних дверей залу, де йшли громадські слухання. За його словами, у залі було трохи вільного місця, але за поріг нікого не пускали. Під час самого голосування Микола Старунов підняв вгору свою картку, яка дозволяла голосувати і викрикнув, що він проти вирубки і таку ж позицію мають люди, яких не пустили до залу.

За словами Миколи Старунова, після такого голосування на нього накинулось кілька невідомих осіб (на його думку, це охорона Кернеса) і виштовхали його із будівлі, де потім завдали численних тілесних ушкоджень. Все це трапилося на території Київського райвиконкому, що знаходиться за адресою вул. Чернишевського, 55.

За словами харківських правозахисників, таким же чином було побито ще кількох людей.  

Микола Старунов до сьогодні не може рухати один із суглобів правої руки. Він скаржиться на те, що йому навмисне порозтягували ледь не всі зв’язки на обох руках і ще й били при цьому. Також він написав заяву в міліцію з вимогою порушити кримінальну справу, але Миколу Старунова хвилює те, що міліція може “загубити” її, так, як вона робила це з аналогічними заявами активістів “Зеленого фронту” та журналістів.  

 

comments powered by HyperComments