Групу харківців, що їхали на хресну ходу до Києва, не випустили з міста

Середа, 28 липня 2010, 11:44
27 липня з Харкова до Києва мала рушити група прочан, що воліли взяти участь у хресній ході до річниці Хрещення України-Русі. Проте мікроавтобус з прочанами так і не зрушив з місця через заборону міліціянтів. Обласне УМВС побачило в учасниках духовної поїздки небезпечних екстремістів, що становлять загрозу життю і здоров‘ю московському патріарху Кірілу (Владіміру Ґундяєву), скандальний візит якого до України триває днями…
Групу харківців, що їхали на хресну ходу до Києва, не випустили з міста

За розкладом автобус «Mercedes Sprinter» мав від‘їхати від станції метро «Холодна Гора» о 23.00. Незадовго до цього до нього одна за одною під‘їхали три автівки державтоінспекції. Після тривалої розмови з міліціянтами водій орендованого транспортного засобу повідомив пасажирів, що в мікроавтобусі знайдено критичні неполадки, а тому він не може рухатися далі.
 

Намагання прочан з‘ясувати у працівників ДАІ фактичну причину заборони на виїзд із Харкова були цинічно проігноровані.
 

Нагадуємо, 28 липня поточного року у Києві має відбутися хресна хода, організована Українською Православною Церквою Київського Патріархату до роковин Володимирового Хрещення Русі. Хода запланована за маршрутом від Свято-Володимирського собору до Володимирської Гірки. Як повідомляє офіційний сайт УПЦ КП, станом на пізній вечір 27 липня автобуси з прочанами блокуються в усіх регіонах України, перш за все – західних.
 

Очевидно, що 27-28 липня в Україні відпрацьовується цинічна схема «покарання» українців, що всупереч планам високого московського «гостя» наважилися мирно відзначити велике національне духовне свято. За словами прочан, брутальне поводження міліції та її мотивація не залишає сумніву в тому, що командування «спецоперацією» проводиться за ланцюжком: обласні УМВС – Міністерство внутрішніх справ – Адміністрація Президента України – Федеральна служба безпеки Російської Федерації.

 

comments powered by HyperComments