У Ніжинському інтернаті з невідомих причин померло 4 дитини.

Середа, 1 вересня 2010, 07:58
Дітям було поставлено діагнуз гострого респіраторного захворювання. Лабораторні дослідження ніяких мікробів чи вірусів не виявили. По факту порушено кримінальну справу.
У Ніжинському інтернаті з невідомих причин померло 4 дитини.

Про це заявила заступник начальника Чернігівського облуправління охорони здоров'я Галина Василькова, посилаючись на дані лабораторних досліджень.

"Збудник, тобто мікроб, який став причиною хвороби, не знайдений. Поставлено діагноз - ГРВІ на тлі основного захворювання. Померлі і хворі діти - інваліди з неврологічними розладами, у них порушені всі функції", - сказала вона.

"Адаптаційні можливості організму вкрай низькі, є серед цих дітей і такі, які в 20 років важать 13 кілограм. Це дуже нещасні діти", - зазначила Василькова.

У той же час один з ніжинських медиків у лікарні, де лікували дітей, сумнівається в названій експертами причині: "Я сумніваюся, але яка причина - не знаю".

Як відомо, обласний УБОЗ Чернігівщини разом з облпрокуратурою проводить слідчі дії в Ніжинському інтернаті.
Із 7 по 11 серпня в Ніжині (Чернігівська область) в інтернаті для дітей з ураженням центральної нервової системи померли 4 дитини і один дорослий.

Крім того, 11-14 серпня з Ніжинського будинку-інтернату з попереднім діагнозом "гостра респіраторна вірусна інфекція" було госпіталізовано 15 осіб.

Прокуратура Чернігівської області порушила кримінальну справу за фактом смерті дітей і дорослих в інтернаті.

У Полтавській школі-інтернат №1усі живі, але діти постійно знаходяться під психічним тиском від існуючого там порядку і постійних знущань.  

 

comments powered by HyperComments