Іномарка врізалася в натовп на пішохідному переході: покалічені дев'ять осіб (ФОТО)

Вівторок, 7 вересня 2010, 12:34
У Єкатеринбурзі водій автомобіля Toyota врізався в натовп на пішохідному переході.
дтп

Повідомлення про ДТП надійшло в чергову частину міського управління Державтоінспекції в понеділок увечері.

Спочатку повідомлялося про сім постраждалих жінок, проте тепер їх число зросло. За даними телекомпанії ОТВ, поранено дев'ять осіб. У той же час департамент інформаційної політики губернатора Свердловської області повідомляє, що всього в ДТП постраждали вісім пішоходів.

Три жінки перебувають в реанімації. Всього в даний час в лікарнях залишаються п'ятеро постраждалих в ДТП. Стан однієї з жінок оцінюється як вкрай важкий, повідомляє Інтерфакс.

За версією влади Свердловської області, водій Toyota неправильно вибрав безпечну швидкість руху і не впорався з керуванням. Сам шофер стверджує, що їхав на зелений сигнал світлофора і намагався уникнути зіткнення з мчали на червоне вантажівкою, повідомили у відділі пропаганди ГИБДД Кіровського району міста. Свідки, однак, сумніваються в правдивості його слів.

За попередніми даними, 38-річний Сергій Щупов прямував у центр Екатерінбруга на своїй Toyota Sienta, пише URA.ru.

Під'їхавши до перетину вулиць Малишева та Комсомольська, він зауважив мчить на червоний сигнал світлофора вантажівка. Щоб уникнути зіткнення, водій іномарки повернув праворуч, машину занесло, і в результаті вона вилетіла на пішохідний перехід, передає «Новий Регіон».



Деякі свідки підтримують цю версію: за їхніми словами, вантажівка наглухо «застрягла» у пробці посеред перехрестя – прямо на трамвайних рейках. Коли через деякий час пробка трохи розсмокталася, водія вантажівки Наїля Хабібрахманова, за розповідями очевидців, став дошкуляти своїм дзвоном трамвай. У шофера не витримали нерви, і він зважився виїхати з перехрестя, незважаючи на що в той момент горіло червоне світло.

За інформацією URA.ru, Toyota, уникаючі зіткнення, влетіла в натовп, що чекав біля пішохідного переходу. Політ іномарки зупинили лише рекламна конструкція й ганок магазину.



Деякі очевидці ДТП стверджують, що винуватець аварії виїхав на червоний. За деякими даними, іномарка рухалася зі швидкістю близько 150 кілометрів на годину. Її гальмівний шлях склав близько 15 метрів.

«Я почула сильний удар. Підняла голову і побачила, як люди полетіли в різні сторони», – розповіла продавець, яка працювала в кіоску, за півметра від якого загальмувала Toyota.



Поки точно відомо лише, що Сергій Щупов був тверезий. Однак, як видно на кадрах з місця подій, надавати першу допомогу постраждалим Щупов не поспішав. Як розповідають очевидці події, відразу після ДТП водій Toyota вийшов з машини і почав дзвонити своєму адвокатові.



На місце великого ДТП виїжджали до десяти машин «швидкої допомоги», близько п'яти екіпажів ДІБДР і керівництво міської та обласної ДІБДР. На місце виїжджали рятувальники, але до їхньої допомоги співробітники ГИБДД не вдавалися.

З'ясування обставин аварії триває.

Нагадаємо, 30 серпня у Полтаві в результаті аварії за участю «швидкої допомоги» постраждали шестеро людей.

10 серпня в Луганську на вулиці Ватутіна водій КамАЗу не впорався з керуванням, внаслідок чого автомобіль на повному ходу врізався в житловий будинок.

До речі, нанещодавно відкритої дорозі через Лісопарк у Харкові вже сталося перше ДТП.

comments powered by HyperComments