У Харкові розпочалася відкрита торгівля наркотиками

Жанна Титаренко  |  Субота, 11 вересня 2010, 00:13
«Арома Лавки» розміщені в різних частинах міста розпочали вести відкриту активну торгівлю наркотичними сумішами. Рекламні оголошення такої продукції розклеюють на транспортних зупинках та парканах.
У Харкові розпочалася відкрита торгівля наркотиками

В рекламних оголошеннях міститься інформація про місцезнаходження торгової точки та телефон. 

Кореспондентка «Справжньої варти» зателефонувала за вказаним в оголошенні номером і запитала про наявність таких речовин, які можна палити, а потім довго сміятися. Відповідь була позитивною. Асортимент товару виявився великим. Продавець порадив для першого разу спробувати суміш «Куба» за ціною 50 гривень (такого обєму вистачить на 4-5 прийомів).

Наприкінці розмови, кореспондент «Справжньої варти» уточнила: «чи це ж наркотики, чи не підробка?». Відповідь була позитивною. За словами продавця, «Арома Лавка» працює цілодобово.

Збираючи дані про торгівлю наркотиками у Харкові, «Справжня варта» поспілкувалася з харківським викладачем Фармацевтичної Академії Грудько Влодимиром.

За словами пана Грудька, дві «Арома Лавки» працюють в районі станції метро «Студентська». Спочатку вони були ввесь час зачиненими. А коли туди стукали покупці, відчинялося малесеньке віконечко, в яке давали гроші і отримували товар. Зараз деякі «Арома Лавки» навіть виставляють невеличку вітрину.

Грудько Володимир неодноразово придивлявся до «Арома Лавок» і помічав, що туди підходить молодь.

«Крім того, біля таких торгових обєктів неодноразово можна побачити міліціонерів», зазначив пан Грудько.

На думку медичних експертів, ароматичні суміші можуть бути ще шкідливіші від звичайних наркотиків. Це повязують з тим, що домішки підсилюють одна одну. Синтетичні наркотики теж не є корисними.

За законодавством України, вільний продаж психотропних речовин є забороненим. Тут уже неважливо, чи це синтетична продукція, чи суміш натуральної. Такі "забавки" є небезпечними для нації і всього суспільства в цілому.

Розповсюджувачі наркотиків намагаються зламати моральні перешкоди до купівлі психотропних речовин. Якщо людина придбає суміш, з нею нічого не трапиться, вона буде впевнена в тому, що нічого не змінилося і вживання легких наркотиків є нормальним явищем.

Потім такій людині з часом порадять якісь сильніші за дією на мозок речовини. Звикнувши до свого нового «я» такі особи у більшості випадків котяться вниз. Звертатися  за медичною допомогою наважується далеко не кожен. Звісно, що в кінцевому результаті на таких людей чекає смерть або в’язниця.

У Харкові, як і на інших теренах України, існує багато соціально незахищених людей. Крім того, психологічний стрес, або затяжна депресія може трапитися з кожним. Психотропні речовини  не повинні бути поруч, особливо в таких складних для людини ситуаціях.

«Арома Лавки» несуть реальну загрозу для молоді і всього населення Харкова. Адже тоді, коли в людині буде зламано оте табу, що наркотики вживати не можна, - тоді життя буде назавжди зламаним. Адже навіть та жменька людей, яка не вживатиме в подальшому наркотики постійно і спробує такі суміші лише один раз, буде набагато прихильніше ставитись до наркоманів і менше засуджувати таке соціальне явище.

З психологічної точки зору, людина, яка спробувала наркотик, матиме у своїй памяті цей факт. Одним він буде постійно мучити совість, дехто буде вимушений тримати таку таємницю в собі десятки років, а для інших – такий спогад буде давати привід значно знижувати самооцінку і повагу до себе. Ті, хто вчасно не зупиняться, будуть приречені на передчасну смерть
 

comments powered by HyperComments