На пункті переробки металобрухту вибухнув снаряд. Одна людина загинула

П'ятниця, 17 вересня 2010, 12:37
У четвер, 16 вересня, в Запоріжжі стався вибух артилерійського снаряда, в результаті якого загинула одна особа.
снаряд

Як повідомили в МНС України, вибух стався на території відкритого акціонерного товариства БіК на майданчику для переробки металобрухту. Загинув працівник підприємства.

Причина вибуху – механічний вплив на артилерійський снаряд. За фактом події правоохоронними органами проводиться розслідування.

Крым того, на початку тижня повідомлялося, що в Запорізькій області внаслідок вибуху артилерійського снаряда часів Великої Вітчизняної війни 19-річний хлопець отримав осколкові поранення і потрапив до реанімації.

«У пошуках металобрухту двоє місцевих мешканців 19-ти років і 41-го року обстежували місцеві угіддя. Виявивши купу старого металу в лісосмузі, молодший «металошукач» вирішив досліджувати її вміст. Після удару лопатою по старому залізу пролунав вибух», – проінформували в МНС.

Нагадаємо, у жовтні 2009 року у Феодосії близько 5 тисяч чоловік тимчасово евакуювали, щоб вивезти на полігон німецьку авіаційну донну міну вагою майже тонну зразка 1938 року. Снаряд знайшли в районі причалу № 216. Двоє чоловіків витягли міну з води, прийнявши за газовий балон. Знахідку почали розбирати, щоб потім здати на металобрухт.
 

comments powered by HyperComments