Володимира Сапу із СІЗО переведено до лікарні

Четвер, 14 жовтня 2010, 23:14
Засідання Палати у кримінальних справах Апеляційного суду Черкаської області, на якому розглядалася справа Володимира Сапи, члена партії “Наша Україна” повністю не скасувало рішення про утримування під вартою українського мецената.

Хоч запобіжну міру (арешт) і залишено в силі, все ж, зважаючи на судово-медичну експертизу фізичного стану Володимира Сапи, який страждає на кілька тяжких хвороб, зокрема бронхіальну астму, а також широкий громадський резонанс із приводу його арешту, Володимира Сапу перевели в лікарню. І хоч він продовжує перебувати під вартою, все ж умови утримання покращилися і є можливість отримали кваліфіковану медичну допомогу.

Адвокат Володимира Сапи Марина Руденко в розмові з представником Історичного клубу “Холодний Яр” сказала, що у справі Володимира Сапи абсолютно відсутній склад злочину. Благодійника ув’язнили на підставі довідки КРУ про розбіжності в кошторисній документації і фактами виконаних робіт. Суд не хоче зважати на існування коригуючих актів, які цю розбіжність усувають. У графі завданих збитків державі стоїть промовистий нуль. Марина Руденко переконана, що арешт Володимира Сапи безпідставний, а відтак і незаконний.

На погляд письменника Романа Коваля, президента Історичного клубу “Холодний Яр”, арешт Володимира Сапи має політичні мотиви. Є підстави вважати, що влада російських націоналістів руйнує його бізнес, бо він є представником політичних сил, які конкурують із нею на виборах, а головне: Володимир Сапа не раз фінансово підтримував патріотичні сили, їхні ініціативи та заходи. “Мені здається, – сказав Роман Коваль, – що це є спроба залякати й інших представників дрібного бізнесу, які підтримують національно-патріотичні сили”.

Слід сказати, що заяву Історичного клубу “Холодний Яр” на захист українського мецената Володимира Сапи підтримали відомі українські діячі, письменники, художники, науковці, музиканти, співаки, екологи, юристи, підприємці, правозахисники, юристи, журналісти, лікарі, студенти, разом понад 120 осіб (Вічна Україна).

Боротьбу за волю Володимира Сапи ще не завершено. Але 9 жовтня у с. Мельники Чигиринського району Черкаської області було відкрито пам’ятник Юрію Горлісу-Горському, хорунжому Армії УНР, авторові знаменитої книги спогадів “Холодний Яр”. Цей пам’ятник збудував благодійник з Черкас Володимир Сапа, який продовжує перебувати під арештом.




 

comments powered by HyperComments