Ліквидовано канал постачання українських дівчат до Туреччини

Середа, 10 листопада 2010, 16:09
Співробітниками Донецького обласного Управління з питань боротьби із злочинами, пов`язаними з торгівлею людьми, ліквідовано канал постачання українських дівчат до Туреччини.
повія

Про це повідомили у Відділі з питань зв`язків з громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області.

Як сказав заступник начальника Відділу управління з боротьби із злочинами, пов`язаними з торгівлею людьми, Андрій Небитов, відомості про існування каналу постачання українських дівчат до Туреччини надійшли в міліцію ще минулого року.

«Ми дуже обережно займалися розробкою цієї інформації, оскільки розуміли, що виявили стабільну й добре налагоджену злочинну схему», – відзначив А.Небитов, наголосивши, що на сьогодні організатора цієї злочинної схеми заарештовано.

«Торгівцем виявився 50-річний громадянин Туреччини, який переправляв молодих дівчат до Стамбула, де вони «обслуговували» відвідувачів нічних клубів, – розповів А.Небитов. – Встановлено чотири українки, які побували в рабстві у турецького сутенера. Ще двох дівчат оперативникам вдалося вберегти від цієї долі, оскільки підозрюваного було затримано в аеропорту при спробі відправити до Стамбула чергову «партію» наївних мандрівниць».

Нагадаємо, в липні 2010-го співробітники Управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, викрили мережу онлайн-порностудій.

comments powered by HyperComments