Махінації в Київському зоопарку: безслідно зникли тварини, працівники і гроші

Середа, 22 грудня 2010, 13:26
КРУ закінчила перевірку Київського зоопарку. Перевіряючі недорахувалися 130 дрібних тварин загальною вартістю 2200 грн. Із зоопарку також пропали безцінні білі какаду, які могли приносити потомство, та ще ряд інших мешканців.
київський зоопарк

Двоє макак (середня ціна – 1 тис. грн.) безслідно зникли з Київського зоопарку, а ще два дорогих білих какаду без всяких підстав перейшли в розряд більш дешевих желтохохлатих, пише «Сегодня».

Такі висновки зробила КРУ, яка закінчила перевірку зоопарку. Також перевіряючі недорахувалися 130 дрібних тварин загальною вартістю 2200 грн.

Згідно з висновками КРУ, якійсь фірмі зоопарк перерахував передоплату за шимпанзе майже 80 тис. грн. Але тварина загинула. Однак зоопарк ще і витратив на лікування бідолахи після смерті 2 тис. грн. Також звіринець віддав цій фірмі 36,4 тис. грн. за плямистих гієн, але тварин так і не отримав. Якоїсь громадської організації, вважає КРУ, було перераховано 223 тис. грн. без жодних документів.

До того ж перевіряльники виявили «мертвих душ» у зоопарку – двом співробітникам виплачувалася зарплата, а їх ніхто не бачив. Накопали перевіряючі та порушення з продажем квитків. У сектор «Дитячий зоопарк» відвідувачів пускали за гроші, без квитків. При цьому майже 400 тис. новеньких квитків знайшлося на складі. Всього КРУ накопало порушень на 328 млн грн. І все це відбулося в період роботи колишнього керівництва зоопарку.

Екс-директор Світлана Берзіна з висновками перевіряючих не згодна. «Макак ми передавали в благодійну організацію «Дитинство», куди вони їх діли, я не знаю. А що стосується папуг, то вони просто некоректно були названі білими, а ми внесли корективи», – сказала вона.

Що стосується шимпанзе з гієнами, то Берзіна вважає, що нове керівництво зоопарку повинно саме домагатися повернення грошей. «Сектор «Дитячий зоопарк» відкривався, коли я була тимчасово відсторонена від посади, так що відповідальність за квитки будуть нести інші».

З приводу «мертвих душ» екс-директор також не згодна з обвинуваченнями. «Якщо їх свідки не бачили, то це не означає, що вони в зоопарку не працювали. Я їх знаю. І взагалі, я написала все зауваження до висновків КРУ», – говорить колишній директор.

«Зараз наше завдання – не знайти стрілочників, а зробити так, щоб зоопарк став нашою гордістю, а не ганьбою», – заявив член комісії з розслідування роботи зоопарку, депутат Київради Олександр Бригинець. І пообіцяв, що комісія обов'язково цей документ розгляне.

comments powered by HyperComments