Ганебна реклама алкоголю

Віктор Ткаченко  |  Вівторок, 14 грудня 2010, 10:53
«Вживаєш пиво немов воду?-ти б’єшся кухлем за свободу!Ти не алкоголік,а патріот,адже ти п’єш пиво своєї Батьківщини.» Звучить абсурдно,але насправді цілком логічно у розрізі сучасної української реклами алкоголю, де за основу взяті не лише причепливі фрази,чи зіркові обличчя,а й комерціалізований патріотизм,з його новим мірилом - пляшкою або кухлем.

В Російській Імперії існував термін «квасний патріотизм»,для означення дещо примітивного і часто агресивного виразу патріотичних почуттів. Імперія канула в Лету,проте явище існує і зараз. На радість безпринципним ділягам,що активно його підтримують і використовують. На шкоду молодій державі,завдяки легковажній позиції суспільства.

Як би ви відреагували на прилюдне спалення прапору - спокійно з примирливою посмішкою за цим спостерігали!?Чому ж тоді паплюжна алкореклама сприймається саме так-позитивно,з посмішкою на вустах? Адже різниця між обома ситуаціями лише у подачі: у першому випадку паплюжники відверто визнають,що ганьблять Україну,у другому стверджують зворотне.

То що ж шановні,ми справді такі наївні,чи байдужі,і нас такий ступінь патріотизму, і такий його прояв,не обурюють,а цілковито задовольняють?

Ні,я не прихильник сухого закону, не збираюся вимагати від кожного громадянина неймовірних вчинків. Але ж до звичайної небайдужості закликати можу,так само як і ви,можете, принаймні відмовитись від запропонованих вам ролей,у цьому новому театрі абсурду. Просто трішки самоповаги - і наша країна зміниться на краще,а ганебному явищу в ній забракне місця. Це ж неважко,правда?

 

comments powered by HyperComments