У Харкові розпочалася нелегальна торгівля підсніжниками

Жанна Титаренко  |  Субота, 8 січня 2011, 20:17
У період із 27 грудня по 5 січня екологічна група «Печеніги» зафіксувала продаж живих підсніжників. Зокрема, на станції метро "Совєтська" правоохоронці вилучили 120 рослин.
У Харкові розпочалася нелегальна торгівля підсніжниками

Екологічна група «Печеніги» повідомляє, що в природі вже почали розцвітати підсніжники. За словами Станіслава Малишева, рослини потребують посиленої охорони, оскільки живі квіти стають предметом нелегальної торгівлі.

Продаж квітів прямо всередині станції метро "Совєтська" був помічений екологами. Саме на їх вимогу 5 січня до торговців підійшли представники міліції і склали адміністративний протокол.

Але 6 січня у тому ж місці ті самі дві жінки знову продавали підсніжники. Побачивши екологів, вони заховали квіти. Було помічено, що на станції чергували ті ж самі правоохоронці, що й 5 січня.

Відомо, що підсніжники – це рослини, занесені до Червоної книги України і торгівля ними забороняється.

Навіть коли підсніжники зрізають і не пошкоджують цибулинку, рослина приречена на загибель, оскільки вона не встигає накопичити поживні речовини у свій корінь, тобто цибулинку. Підсніжники є практично однолітніми рослинами, і тому за одну весну їм необхідно накопичити певний життєвий запас.

Підсніжники – це найперші квіти в Україні, що розцвітають у природних умовах. Найбільше їх росте в Карпатах, Криму та на Кавказі.

За словами Станіслава Малишева, у більшості випадків до Харкова везуть кримські та карпатські підсніжники. Невелика частина квітів продається у метро чи інших місцях, а решту везуть на Москву і Санкт-Петербург. 

 

comments powered by HyperComments