Як працює міліція і яке значення в її роботі має швидкість?

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 14 січня 2011, 14:54
Починаючи з 2010 року ГУ МВС України намагається організувати роботу міліції так, щоб більша частина злочинів розкривалася протягом першої доби від моменту їх скоєння. Водночас деякі експерти прогнозують погіршення ситуації з дотримання прав людини під час допитів.
Як працює міліція і яке значення в її роботі має швидкість?

Так, 9 січня 2011 року з 4 поверху будинку управління міліції міста Лозова випав 39-річний місцевий мешканець (http://vikno.eu/novini/novini/u-harkivskiy-oblasti-cholovik-vipav-z-4-poverhu-viddilennya-militsiyi.html). Працівники міліції стверджують, що ця особа підозрюється у продажі наркотичних речовин, скоріше за все була в стані наркотичного сп’яніння, але під час допиту всі правові і людські норми були витриманими.

11 січня поточного року під час прес-конференції  начальник управління кадрового забезпечення ГУМВС України в Харківській області Андрій Стародубцев відмовився оголосити результати лабораторних досліджень крові потерпілого, посилаючись на те, що слідство ще не завершено й інформація не розголошується.

Працівники міліції, які проводили допит отримали догани. Потерпілий залишився живим і зараз перебуває в районній лікарні міста Лозова.  

Андрій Стародубцев також повідомив, що в 2010 році у Валківському районі повісився працівник міліції.

На запитання журналістів про те, яку платню отримують рядові міліціянти Андрій Стародубцев відповів, що у перші роки служби платня правоохоронця становить 1300-1500 грн. за місяць. Водночас пан Андрій наголосив на тому, що їх робота є дуже складною і відповідальною. Адже, наприклад, дільничний інспектор має працювати з 7 години ранку до 23 ночі. Інші підрозділи теж мають велике навантаження. Але незважаючи на все це, охочих працювати в міліції дуже багато і на вільні вакансії завжди є черга.

Про дотримання прав людини у відділках міліції для «Справжньої варти» розповів колишній помічник міністра внутрішніх справ з дотримання прав людини по Харківській області Юрій Чумак. (http://varta.kharkov.ua/politaktiv/intervuy/1081450.html)

comments powered by HyperComments