Найприбутковіший грабунок – під брендом держави

Ігор Алексєєв  |  Вівторок, 8 лютого 2011, 12:35
6 лютого вдень у «в'єтнамських рядах» на ринку «Барабашово» двоє чолов'яг у цивільному одязі «защимилися» до однієї з лавок верхнього одягу та почали вимагати усих можливих довідок.
Найприбутковіший грабунок – під брендом держави

 

Вони представилися працівниками Управління боротьби з економічною злочинністю МВСУкраїни. Але посвідчення показували вельми неохоче, не прагнули дати їх роздивитися та воліли менше говорити про себе, а більше про «відкупні».

Пані Ніна, володарка лавки, знала усіх інспекторів та намагалася усіма силами підтримувати із ними доброзичливі та чесні стосунки. Цих же вона бачила вперше. І підозрілим їй видалося те, що «поліцаї» вимагають усих підряд документів – патентів, квитанцій про сплату ринкового збору, довідок від пожежників та санепідемстанції… «УБЕЗівці» лякали усима можливими потрясіннями, але підкреслили, що за півтори тисячі долларів можна буде «рєшить дєла палюбовна».

Пані Ніна, навпаки, ніякої любови до них не відчула та подіяла рішуче – будучи певною у тому, що ці інспектори – лжеінспектори, вона вискочила з маґазинчику та хутко зачинила його, залишивши горе-«доярів» усередині. Шахраї заметушилися, почали шукати усередині запасний вихід, дертися у зачинені двері. Але було марно – крамничку обступали злі підприємці, а за деякий час з'явилися і працівники Київського райвідділу, які затримали брехунів. Вони витягнули їх із крамнички на білий світ, щоби потім знову замкнути.

Підприємлива пані Ніна, яка одразу викликала міліцію, дуже скоро зібрала потрібну інформацію про попередню діяльність шахраїв. Виявляється, «працюють» вони уже два тижні та за цей час «подоїли» п'ять крамниць. Усі злочини були скоєні у «в'єтнамському кварталі», бо цей народ охочіше терпить свавілля влади. Але пані Ніна, яка працювала поруч з в'єтнамцями, на рідній землі відчула себе господинею та поклала край здирництву.

Правоохоронці одразу висловили підозру, що здирники були справжніми УБЕЗівцями, але поки що цього не коментують. Також вони відзначили, що такого роду злочини – не рідкість у Харкові.

comments powered by HyperComments