Вандали розбили пам'ятник Борцям за волю України у Кривому Розі

Середа, 9 лютого 2011, 15:04
8 лютого 2011 року у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області вандали розбили встановлений свободівцями ще 2006 року пам'ятник Борцям за волю України.
розбитий пам'ятник

Пам'ятний хрест було скинуто з бетонної підпори, а потім розбито на кілька шматків кувалдою, повідомляє сайт ВО «Свобода».

При цьому «Свобода» підкреслила, що міліція не вживає ніяких заходів щодо затримання підозрюваних у вчиненні цього злочину попри те, що особи вандалів відомі свободівцям.

«Дивно, але співробітники міліції не вживають жодних заходів для пошуку і затримання злочинців, хоча і нам, і їм достеменно відомі їхні особи. І це в той час, коли патріотів України окупанти хапають прямо на вулицях, незаконно ув'язнюють, піддають тортурам за найменшою підозрою у скоєнні замаху на пам'ятники нелюдам, що вже не тільки українське правосуддя, а й світова спільнота визнала злочинцями. Зараз на Криворізьку міську організацію ВО «Свобода» чинять тиск правоохоронних органи з метою недопущення протестів, але ми не залишимо цю справу безкарною. Ординські окупанти тремтять у передчутті національної революції, яка змете їх на смітник історії і намагаються зам'яти факт наруги над пам'ятниками справжнім Героям України, бо бояться хвилі обурення всіх патріотів-криворожців. Та їх час минає. За нами майбутнє! Ми переможемо!», – заявив голова Криворізької «Свободи» Юрій Настусенко.

Пам'ятний хрест було встановлено у 2006 році до Дня народження Героя України Степана Бандери. На ньому були викарбувані імена славетних героїв-борців за Україну: Дмитра Вишневецького, Богдана Хмельницького, Максима Залізняка, Івана Гонти, Симона Петлюри, Юрка Тютюнника, Степана Бандери, Миколи Міхновського, Василя Стуса і багатьох інших. Найцікавіше те що, пам'ятник був встановлений на подвір'ї храму Святих Віри, Надії та Любові Української православної церкви Київського патріархату що на вул.Короленка, 30. Тобто вандали, що зруйнували пам'ятник Борцям за волю України, завдали образи не тільки національній святині, але й християнській православній церкві.

comments powered by HyperComments