До в’язниці запроторили водія, який зняв відео правопорушення працівника ДАІ

Середа, 16 лютого 2011, 13:52
Кинута ДАІшником репліка про «телячу мову» викликала великий резонансний розголос і багато керівників через цей випадок отримали догани. Але після цього всього, водія, який передав зафіксоване правопорушення у ЗМІ арештовано.
До в’язниці запроторили водія, який зняв відео правопорушення працівника ДАІ

Відеозапис вміщено тут (http://vinnikiplus.in.ua/blog/2011-01-26-512).

Інформацію про стан здоров`я заарештованого Д.Говердовського, якому в залі суду надавали допомогу лікарі «швидкої допомоги», його родичі та знайомі отримати не можуть. Їм тільки відомо, що він перебуває в повністю заповненій 11-місній камері, де хтось палить, хтось голосно говорить». «У подібних камерах найчастіше перебувають особи без певного місця проживання, і вже самі умови утримання обмежують права людини, її честь і гідність.

Нині адвокат засудженого автомобіліста Дмитра Говердовського готує позов до держави Україна про компенсацію моральної і матеріальної шкоди за незаконне обмеження співробітниками МВС свободи пересування громадянина та зловживання службовим становищем.

Про це адвокат Олександр Славський заявив на зустрічі з журналістами, уточнивши, що, крім того, він подасть заяву до правоохоронних органів про скоєння злочину співробітниками одеських міськДАІ та облУВС, які організованою групою незаконно обмежували свободу пересування громадянина і зловживали службовим становищем.

О.Славський звернув увагу на той факт, що керівництво відділу ДАІ Одеси, зокрема заступник начальника міськДАІ Віктор Нікіфоров, пояснив журналістам, що «водія зупинили через підозрілі рухи автомобіля «вперед-назад».

Між тим, на оприлюдненому відеозапису моменту затримання, зазначив юрист, чітко відображено, що «інспектор міськДАІ вказує зовсім іншу причину зупинки автомобіля - нібито проводиться якась внутрівідомча операція «Транспорт».

О.Славський також переконаний у «вчиненні злочину суддею Приморського райсуду Одеси Віктором Івановим, який виніс протиправний вирок Д.Говердовському».

Крім того, адвокат констатував, що такий суддя «не зазначений у списку суддів Приморського суду, поданому на офіційному сайті цієї держустанови».

На думку О.Славського, «це була спланована акція залякування». «Не виїжджають на звичайні заходи заступник начальника ДАІ області й міста», - зазначив юрист.

Нагадаємо, 12 лютого активіста громадської організації «Дорожній контроль» Д.Говердовського, який зняв відео про даїшника і «телячу мову», затримали на п`ять діб за начебто підроблені документи на автомобіль.

comments powered by HyperComments