Міліціянти зайшли до крамнички і викрали всі мобільні телефони

Жанна Титаренко  |  Середа, 23 лютого 2011, 17:03
Більшість підприємців не може захистити себе і свою власність в судах, тому адвокати потерпілих намагаються привернути до цієї проблеми увагу громадськості.
Міліціянти зайшли до крамнички і викрали всі мобільні телефони

Сьогодні, навіть, відбулася прес-конференція на тему: «Війни міліції і підприємців». 

Приватний підприємець Ігор Шевченко розповів про той випадок, який трапився на його торговій точці.

За словами пана Ігоря, працівники міліції зайшли до крамнички начебто з метою чергової перевірки і викрали всі мобільні телефони, які на той момент були виставлені на вітринах. За попередніми підрахунками підприємця, сума збитків від такого «візиту» сягає 200 тисяч гривень. 

Адвокат потерпілого Максим Корнієнко наголосив на тому, що дії правоохоронців є незаконними, оскільки при вилученні мобільних телефонів вони не показали своїх посвідчень і не назвали своїх імен та прізвищ.

За словами Ігоря Шевченка, міліціянти погрожували йому фізичною розправою і запевняли в тому, що прокуратура та суди його власність і життя захищати не будуть. Під час такої «перевірки» також не було складено відповідних документів про вилучення мобільних телефонів.

Тиск на приватне підприємство міліціянти розпочали 4 грудня 2010 року. Кілька правоохоронців зайшли до крамниці і забрали два мобільних телефони не пред’являючи і не складаючи при цьому жодних документів. Сказали, що це робиться з метою перевірки. Підприємець уже знав, що це дрібний рекет. А 7 грудня того ж року від підприємця вимагали, щоб він сам відвіз увесь товар до відділку міліції, у чому було відмовлено.

На момент вилучення мобільних телефонів Ігор Шевченко продовжував один з дозволів на продаж такого товару. На руках у нього була копія заяви про переоформлення відповідного документу. Видача нового документу з невідомих причин затримувалась. Після вилучення мобільних телефонів пана Ігоря змусили писати ще раз заву на отримання дозволу і, відповідно, дата її подання змінилася.

Після переоформлення відповідного документу Ігор Шевченко був впевненим у тому, що зможе повернути свій товар. Але суд і прокуратура його не захистили. 

За словами адвоката Максима Корнієнка, прокуратура виявила в діях міліціянтів порушення закону, але Дзержинський суд міста Харкова все одно прийняв рішення не на користь підприємця. Пан Максим також наголосив на тому, що була порушена сама процедура судового засідання, оскільки не було ні судового слухання, ні судових дебатів, а судді просто вийшли і зачитали свій вердикт, згідно з яким, підприємець після цього всього має ще сплатити 850 гривень штрафу. 

Адвокат зауважив, що посилений тиск міліції на дрібні підприємства розпочався в період масових протестів проти нового Податкового кодексу і подібних звернень за захистом було дуже багато.

comments powered by HyperComments